ECUADOR - Multisport once in a lifetime

Hur sammanfattar man en resa i ord, som när man tänker tillbaks på den inte gör annat än ler från hela själen och ut. Under 8 dagar i mars lät vi oss guidas av äventyrsföretaget ECUADOR PURE LIFE genom att åka på deras trip: Multisport once in a lifetime. Ett äventyr högt upp på Ecuadors fastland och mitt på ekvatorn. Det var så intensiva dagar både fysiskt och innehållsmässigt att träningsvärk aldrig hann känns av, intrycken samlades på hög, och man somnade helt ovaggad varje kväll. Variationen på allt vi upplevt har varit enorm. Lungorna har skrivit efter luft mängder av gånger p.g.a. den höga höjden, vissa stunder har det varit så kallt att jag hackat tänder, men andra dagar svettats kopiöst av Amazonas varma och fuktiga klimat. Vi har åkt canopy över enorma dalar, cyklat off-road i Andernas berg, klättrat uppför flertalet vattenfall i kompakt djungel, vandrat så högt upp på en vulkan att snö legat under fötterna, och vi har forspaddlat på Jatunyacu floden genom brytande vågor. Detta är bara några saker som jag nu framöver kommer berätta mer om här på bloggen, med ca ett inlägg per vecka.


Samtliga upplevelser fyller mitt hjärta av glädje och jag kan fortfarande minnas hur adrenalinet pumpade genom kroppen. Men utanför musklernas värld fanns också boenden som är värda att snabbt nämna. För under resan skiftade typen av boenden med lika stor variation som bredden av aktiviteter. Ena dagen somnade vi i en lyxig och vacker säng, där rummets golv värmts upp av vulkaniskt vatten och varma källor bubblade och rykte precis utanför dörren. Andra dagar saknades belysning, rummet väggar bestod av enkla brädor och vi somnade mitt i Amazonas djungel som gäster hemma hos en familj. Även en 300 år gammal Hacienda var vårt hem under en natt, där den svalare temperaturen gjorde att personalen inför natten tände den öppna spisen på rummet och bäddade sängen med värmepåsar. Ja intrycken har varit många, och nu ska de få ta form i bild och text. Så välkomna att följa med på vårt äventyr i Ecuador.

8 kommentarer :

Biggeros.blogg.se sa...

Det låter som ett intressant resmål om man vill upptäcka natur och vara i rörelse. Det gäller att kunna vara flexibel och kunna skifta om från kallt till värme. Så spännande att bo i en gammal hacienda och leva sporalt. Det är nog det som är tjusningen med just denna typ av resmål. Ser fram emot mer// kram

Ditte sa...

Vilken upplevelse! Jag ser förstås fram emot att läsa mer om detta fantastiska äventyr och kund ejust nu önska mig lite yngre. Inser att jag idag inte skulle orka detta. Men jag gläds med er som varit här och med.
Fantastiska bilder! Tack för detta!

Veiken sa...

Det här är att resa, det här är att leva. Numera lever vi lite långsammare, med reser ändå! :)

Ama de casa sa...

WOW! Vilken resa! :-)

Lena i Wales sa...

Wow, säjer jag också!!!! Vilken upplevelse och vilka härliga bilder!

Anna, Travel on a Cloud sa...

Vilket otroligt upplevelserik resa och vilka äventyr! Ja, det verkar sannerligen vara kontraster ni varit med om. Häftigt att få uppleva. Jag ser fram emot fortsättningen och njuter tills vidare av de fina bilderna.

Fantasy Dining sa...

Försökte kommentera igår men det kom nog inte fram, provar igen. Jag ser att jag har mycket att läsa igen här. Ser jag fram emot. :)

Anonym sa...

Vilken cool upplevelseresa ni tycks ha haft!

/Martina