Puerto Viejo - den karibiska byn

Bananplantage efter bananplantage kantar vägen in till PUERTO VIEJO och vi möts av lastbilar märkta med Chiquitas blågula logotype. Vägskyltar varnar för sengångare, palmer vajar i vinden och stränder avlöser varandra längs den karibiska kusten. Staden sprudlar av färg och rytmer av reggae letar sig fram längs de små gatorna. Från enkla matvagnar doftar nygrillade kycklingspett, i palmerna fladdrar färgglada saronger och gatuförsäljare säljer Rasta-prydnadssaker och Bob Marley T-shirts. Här vilar en atmosfär inte lik någon annan i Costa Rica.
I närheten hittar man också pampig regnskog och vackra stränder. Så det är en charmig by, annat gå inte att säga. Men efter fyra heldagar här är vi nöjda och inser att hur härlig atmosfären än är i den gamla surfbyn Puerto Viejo så föredrar vi Stillahavskusten.Puerto Veijo känns karibiskt och karibiska smaker låter dessutom gott. Men maten här bjöd över lag inte på några smaksensationer. Efter ett antal besvikna middagsupplevelser, där jag bl.a. ätit den sämsta fisken i hela mitt liv, satte vi oss på CHILE ROJO (bilderna nedan). Det var också efter viss tvekan, vilket jag lätt får av menyer som innehåller för många rätter och för stort spann på typ av mat. För där erbjöds allt från Thai till Sushi till Mexikanskt. Men det var faktiskt riktigt gott! Dagens fisk med karibisk sås var helt underbar och Thai-kycklingen i grön curry likaså. Prismässigt också ganska ok. Ytterligare ett ställe som fick smaklökarna att vakna var KOKi Beach Restaurant. Ett väldigt mysigt ställe med fantastisk service, men tyvärr en restaurang som också fick det att svida i plånboken.


Puerto Viejo - Caribbean cost - Costa Rica

3 kommentarer :

Veiken sa...

Jag älskar alla färger på hus och annat. Det är likadant här. Vi brukar säga att thaiarna är färgblinda, för här smetas allt på utan tanke på hur det ser ut....

Siv sa...

När kommer ett reportage från västindien på din blogg, det skulle jag vilja se.

Anna Ström Åhlén sa...

Jag gillar det färgstarka och atmosfären du beskriver! Vackra bilder som vanligt också. :)
Maten såg väldigt god ut. Håller dock med: det är svårt att veta om det blir bra när vissa har för brett utbud.