Tack Costa Rica för den här semestern

Vår Costa Rica semester är över för den här gången och det var med lite glansiga ögon vi steg ombord på planet. De flesta säger "borta bra, hemma bäst" men jag håller inte med. Vi har ett helt fantastiskt liv hemma i Sverige, jag älskar det. Men på samma sätt har vi det helt fantastisk när vi är i Costa Rica (och på Bali). Resan nu har dessutom betytt massor och gett enorm mersmak. Vi har tittat och gått omkring på vårt tomt mängder av gånger, skissat på hus och bungalows och låtit oss försvinna i drömmar om framtiden. Vi har plockat våra egna bananer (som idag är helt vildvuxna) och vi har sporrats för att skapa. Vi har rest runt i landet, från kust till kust och syd till norr. Besökt många gamla favoritplatser men även upptäckt många nya pärlor. Skrattat i mängder, ätit gott och lärt känna varandra ännu mer trots alla år vi har i bagaget. I början av resan köpte vi nya surfbrädor och i år har jag surfat mer än på någon annan semester. Det har även gett enorm mersmak och jag kände mig inte alls färdig-surfad då vi sista morgonen gick upp från strand Playa Hermosa. Jag vill ta fler vågor och lära mig ännu mer, verkligen bli ett med nya brädan. Och där är vi inte riktigt än. Men det kommer bli fler resor, det är då ett som är säkert.

Playa Hermosa - Santa Teresa - Nicoyahalvön - Costa Rica

10 kommentarer :

Biggeros.blogg.se sa...

Härligt att du har fått mersmak och haft en trevlig resa med sällskap. Det underlättar att ni båda tycker om att surfa🤗

Christine - 29° sa...

Ja oooja, ett stort gemensamt intresse. Men vi gillar olika typer av vågor, jag gillar de snälla som är något mindre, medan Björn föredrar de elaka stora "monstren". :)

Titti08 sa...

Vilken härlig resa ni haft.
Men visst kan det vara så att man har två eller flera "hemma".
Titti

Emma, Sol som sol? sa...

Med tanke på att ni har tomt där i Costa Rica så är det nog ändå så att det är lite hemma det med.

Den där känslan ni hade när ni steg på planet, eller den där sista kvällen-känslan, den ville mannen min aldrig mer uppleva och det är en av orsakerna till varför vi lämnade Sverige.

Veiken sa...

Vilken tur att Costa Rica ligger kvar så ni kan komma tillbaka! Det är alltid svårt när man ska skiljas från något, eller någon!

Marina sa...

Det låter helt underbart! och så fantastiskt härligt att gå och smida planer om hus och bungalows på er tomt! Så kul att ha det att kunna planera och fantisera kring - det kommer helt säkert att bli helt underbart en dag! och tills dess att det är klart kan ni ju åka några gånger och fortsätta planera :)

Christine - 29° sa...

Ja nog är det så att man kan ha fler platser som är "hemma". Och Emma jag förstår din man till fullo. :)

Ditte sa...

Instämmeer helt i att man kan ha fler platser som hemma. Vi hade ju Peking och Stockholm i fyra år och med så fina upplevelser. Nu har vi sommarstugan i Spanien som ett alternativ till Stockholm.
Ni har helt klart väckt vårt intresse för Cosat Rica och efetr Sydafrika står det som nr 2 på listan.
Brädsurfar gör jag numer bara lite men jag minns de "ljuva åren" . Och jag har surfat på bl.a. Bali och då var jag lite yngre. Men kanske kan pensionärer ha en egen damm....
Tack för all glädje och fina restips ni delat med er av.

Fantasiresor (Sofia) sa...

Kollar på dina surfbilder och drömmer iväg... Så FINT!

Linda, 155cm.se sa...

Av allt som finns att kommentera på om detta inlägg så väljer jag detta: Så himla fin bild på er! <3