Tips - världens bästa sak att ta med på resan

Måste tips om en sak som är helt fantastisk och som vi alltid har med på våra resor. En KEYPOD, ett portabelt "minikassaskåp" för bilnyckeln. 
Som surfare kan man inte ta med sig en modern bilnyckel ut i vattnet, så sedan de elektroniska nycklarna kom har många löst detta genom att gömma nyckeln (placera nyckeln på ett av däcken, ni vet det klassiska). Men en annan betydligt bättre lösning är att använda en Keypod. En extremt bra uppfinning som lanserades 2004 och slog igenom enormt inom surfvärlden. Det är en liten säkerhetsbox med ett fyrsiffrigt kombinations-hänglås som man själv väljer koden till. I boxen placerar man bilnyckeln och låser sedan fast den i bilen (eller annan valfri plats). Vi brukar låsa fast den i bilens underrede, där den dessutom knappt syns.
Keypod är verkligen en extremt smidig sak, så jag fattar inte varför denna billiga grej (kostar bara några hundralappar) inte används utav fler som reser. Surfare eller ej, så kan det väl vara skönt att slippa riskera tappa bort nyckeln i sanden? Eller skönt med det praktiska att vem som helst i familjen som kan koden kan komma in i bilen när som helst. T.ex. som i vårt fall så surfar vi sällan lika länge, eller ibland så joggar en av oss medan den andre surfar, och då är det väldigt smidigt att nyckeln alltid finns vid bilen. Så oberoende av varandra kan den som behöver alltid öppna / låsa bilen, för att komma åt vatten, byta badkläder, lämna surfbräda, ja det finns mycket bra med den där lilla nyckel-säkerhets-boxen. De nyare versionerna rymmer även en mobiltelefon ifall man har en sådan med sig och inte vill lämna den i bilen med risk för inbrott. Våran Keypod har hängt med i många år så tyvärr mins jag inte vart vi köpte den/från vilken hemsida den beställdes. Det får man helt enkelt googla på om man vill ha tag i en Keypod, men den görs av företaget Northcore.

4 kommentarer :

Marina sa...

Tack för tipset! Det låter kanon och jag måste medge att jag aldrig hört talas om det tidigare. Ska genast kolla upp var det kan gå att få tag i.

Unknown sa...

Deg var ju faktiskt ett otroligt smart tips. Aldrig hört om faktiskt. Överhuvudtaget. Men nu vill jag ju ha en.

Stina sa...

Bästa uppfinningen!!!!

Biggeros.blogg.se sa...

Vilket superbra lås att ha när man inte vet var man ska göra av nyckeln!!