Underbar dag på segelbåt

Vi har bytt den Karibiska kusten mot Stillahavskusten, närmare bestämt staden Tamarindo i norr. Där vi igår gav vi oss ut på böljan den blå, men inte på våra surfbrädor utan på betydligt större material; den vackra segelbåten Antares. En båt som vi från land sett passera i solnedgången otaliga antal gånger förr, men nu var det vår tur att vara ombord. Båten ägs av familjeföretaget ANTARES SAILING ADVENTURES och vi åkte på deras "Sunset Tour" vilket innefattade hela eftermiddan. En riktigt underbar dag! Fem olika maträtter, både goda samt med hetta, serverades med jämna mellanrum. En gitarrist ombord stod för härlig musik och även ett och annat enormt dålig skämt. Ni vet såna som är så dåliga att de ändå blir bra.
Utanför Playa Huevo lade båten ankar och man fick fritt spendera tiden som man ville. Simma in till stranden, snorkla, testa SUP, stanna kvar ombord, eller helt enkelt bara flyta omkring på en bunt "sugrör". Varav det sistnämnda blev Björn's favorit med en öl i handen. Det var nämligen fri bar under hela dagen, allt från drinkar till öl. Och ska jag vara helt ärlig så var vi pga det lite oroliga inför segelturen att det skulle vara en klassisk "booze-cruse à la Grekland", fullpackad båt och fulla ungdomar. Men så var det inte, nej det var så mycket bättre. Drinkar och öl serverades visserligen mer än flitigt, men några tokfulla ungdomar fanns det inte (de åker nog på Full Moon Party Tour istället) och båten var även så stor att det aldrig var platsbrist.


Antares Sailing Adventure  - Tamarindo - Costa Rica

3 kommentarer :

Biggeros.blogg.se sa...

Vilken segeltur!!
Vi var även på en segeltur i Grekland och det gick även lugnt till. Genom att bara titta på bilderna så njuter jag för fulla drag//kram

Linda, 155cm.se sa...

alltså den sista bilden på solnedgången - v i l k e n bild! Så bra fångat!

Anonym sa...

Ser helt underbart ut!

/Sara