Flygande canopy mellan berg

Vår multisportresa i Ecuador spenderades till stor del på hög höjd, inte bara vad gäller antal platser högt belägna utan vi gjorde även några äventyr ganska högt upp i luften. Det första i den kategorin var FLYGANDE CANOPY över Pastaza River och Bride´s Veil waterfall. Och egentligen kräver nog inte det här inlägg så många ord, för jag tror bilderna säger det mesta.


Detta var inget som ingick i programmet med Ecuador Pure Life, men fanns som en extra valmöjlighet på plats i Quito. Vi har ju testat canopy många gånger innan och i andra länder, men då i sittande position och där man själv är den som bromsar. Här spändes man istället fast i liggande position för att sen skjutsas iväg över stupet. På andra sidan togs man emot av personal som även såg till att man stannade och inte satt som en smälld fluga i bergsväggen. Upplevelsen gick inte jättefort (i jämförelse med andra canopys), men det var kul och ett litet pirr i magen infann sig ändå med tanke på höjden. Det var också gulligt att man kunde åka hand i hand och se den magiska miljön på ett lite annorlunda sätt. (Ett mer normalt sätt att se samma miljö på fanns också i närheten, men mer om det senare).


9 kommentarer :

Unknown sa...

men fy vad hemsk. Klarar knappt att läsa. urk.

Ama de casa sa...

Nja... Det där får nog vara för min del. Har testat den vanliga varianten en gång, det får räcka... :-)

Marina sa...

Wow! Så häftigt! Ytterligare något att sätta upp på "skulle-vilja-göra-listan". Problemet (eller det är ju inget problem egentligen) är att den där listan börjar bli så lång så nu får jag nog definitivt lägga ner alla eventuella planer på att börja arbeta...;)

Eva - People in the Street sa...

Wohoooo! Det skulle jag vilja testa! Ser ju superkul ut :)

Christine - 29° sa...

Ha, ha Katarina! Eller tjohhhoooo va kul! ;)

Veiken sa...

Häftigt som bara den. Den tiden är förbi när jag gjorde galna saker, men min man skulle inte tveka en sekund....
För mig får det räcka med riktigt höga vågor på valsafari i Island.
Bilderna är WOW i alla fall!

Ditte sa...

Vilken upplevelse! Jag skulle gärna prova! Har gjort det i sittande ställning men inte i liggande. Finns det månne åldersgräns? Men jag är en pigg pensionär...
Fantastiska bilder!

Lena i Wales sa...

Vad häftigt!!! Vill jag absolut göra, wow!!!
Önskar dej en trevlig weekend

Emma, Sol som sol? sa...

Det där undrar jag om jag skulle göra ... Jag är inte direkt feg så där men höjder har de senaste åren inte varit min starka sida. Kom när jag blev mamma, tor jag.

Otroligt vackert!