Avstickare in i djungeln...

Då vi lämnat Baños höga höjder bakom oss och rullar mot Amazonas djungel frågar Christian (vår guide) om han får göra en liten avstickare för att visa oss en personlig favorit. Några minuter senare står bilen parkerad och vi med händerna rotandes i väskorna efter badkläder. En kort promenad senare vilar fötterna på beigea klippor och ett par meter nedanför porlar en kristallklar flod. Killarna hoppar i innan jag ens hunnit blinka. Själv avstår jag hoppet (skyller på fel bikinival, den hade ramlat av direkt) och kör kärringvarianten... hasar ner för klippan efter bästa förmåga och doppar tårna. Det friska vattnet ger mig rysningar längsmed hela ryggraden. Satan vilken badkruka jag är när det gäller svalare vatten. Men ett beslut senare är hela kroppen omsluten av det friska vattnet och andningen något ansträngd. Med hjälp av rep drar vi oss över floden och efter några minuter har faktiskt kroppen vant sig vid vattentemperaturen. Strömmarna rycker och sliter i hela kroppen, så pass att bikiniunderdelen nästan vinkar hej då (förbannande minimala snörbikinis, ha, ha!). Några meter bort rinner floden ut i en väldigt mycket större flod med extremt strömmande vatten, så det är inte konstigt att vattnet har kraft.
Men vår lilla avstickare bär av åt motsatt håll, till fot in i djungeln, sida vid sida med den mindre finare floden. Vattnet blir lugnare, ännu mer kristallklart och vi befinner oss som i en magisk miljö. Repen leder oss genom vatten och upp på land vid flera tillfällen och det känns som vi hittat orörd mark. Där är bara vi fem, helt för oss själva, i en vacker natur som låter på så många sätt. Vart vi befinner oss har jag ingen aning om. Men vi var på väg till Amazonas djungel och den har vi garanterat hittat. Och här någonstans, mitt i djungeln, ska vi spendera natten som gäster hemma hos en familj.

8 kommentarer :

Ama de casa sa...

WOW!!! Vilket ställe - fantastiskt att få ha det för er själva :-)

Jag har också blivit mer badkrukig (och framförallt osmidig!) på senare år. Bortskämd med varmare vatten... :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Jädrans bikinibitar! Håller med! Tittar flera gånger på att köpa riktiga badshorts, en bra baddräkt ... Något man inte behöver rätta till HELA TIDEN! Och så står man där med minibikinin för jag AVSKYR de vita fälten och strecken som blir när man blir lite solbränd.

Nu är jag så himla avundsjuk på dig! Att få uppleva Amazonas djungel ... Det står på den där listan "Jag drömmer om att få ...".

Christine - 29° sa...

Ja eller hur Emma, jädra bikinis! Det är lite hatkärlek, vill ha för de ser snyggare ut men de är inte praktiska för fem öre. Men när jag surfar har jag faktiskt investerat i både baddräkt samt shorts och en mer sportig bikiniöverdel, betydligt bättre när man vill att saker ska sitt på plats. Ha, ha! :)

Biggeros sa...

Alltså så magisk känsla mitt i ingenstans i Amazonas djungel. Det var nog värt att göra denna avstickare även om vattnet var kallt och strömt=)

Titti08 sa...

Vilket ÄVENTYR och SÅ härliga bilder i förra inlägget.
Titti

Marina sa...

WOW - så häftigt!!! Lite avis, men att titta på bilderna och att läsa texten kan jag nästan känna vattnet, och djungelljuden... Det där med bikini är ett litet dilemma (eller i-landsproblem om man föredrar det ;)
Man blir ju bevisligen snyggare solbränd i en mindre variant, men praktiskt, njaej, inte direkt...

Veiken sa...

Underbart att få vara som en pionjär, fast världen ser ut som den gör! Läckert!

Annie - lättlagat vegokäk sa...

Det ser väääldigt härligt ut! Och lite läskigt med hoppbilden! Som att han ska slå i huvudet? Haha :)