Forspaddling - en rejäl adrenalinkick

Som vi gillade den 2,3 mil långa FORSPADDLINGEN I AMAZONAS, från Talaj Village till Puerto Napo. Efter det borde vi kanske ha varit nöjda, men knappast, vi hade gärna paddlat en bit till. (Dock inte huden på mina armar som trots mulet väder och solskydd blev extremt brända. Men efteråt tog vår guide hand om det på bästa naturliga sätt. Han skar av ett blad från en Aloe Vera kaktus, öppna bladet och smorde in mina armar med ren Aloe vera. Alltså vilken skön känsla. Även en enorm räddning, annars hade min armar garanterat varit fulla av blåsor följande dag).

Vi har forspaddlat många gånger genom åren och i olika länder, men aldrig gjort en så avancerad forspaddling som denna som klassades som 3+ (mäts från 1-5). Och det märktes redan från början att nivån var hög, för aldrig tidigare har vi fått en så ordentlig och bra säkerhetsgång. De visade bl.a. olika sätt på hur man räddar varandra om man faller i, hur man kastar samt fångar rep vid räddning, och hur man tar sig ur strömmande undervattenshål om man skulle fastna. Det sistnämnda mins jag gav mig rysningar av blotta tanken. Men själva upplevelsen var en fartfylld sådan full av adrenalin, skratt, skrik och kämpande muskler. Det var kort och gott extremt kul! Och den högre nivån gör att den kvalar in på första plats av roligaste forspaddling vi någonsin gjort. Denna flod bjöd på brytande vågor (ni vet såna som slår in längs stränder utmed hav) och de paddlade vi genom. Inte över utan genom! Ja det var helt galet, men såååååå kul! Vilka strömmar och vilka krafter.


Längsmed några partier där vattnet var lite lugnare fick vi möjligheten att sätta oss längst fram på flotten. Lite som att rida en rodeotjur kan jag tänka. Björn och Jacob gav det ett försök båda två, och trots guidens ihärdiga ansträngningar för att få dem att ramla i höll dom sig kvar.
10 kommentarer :

World by Tina sa...

Coolt! Jag har dck lovat mig själv att aldrig göra någon typ av forsränning igen efter att jag gjorde det vid Victoriafallet - i 6 timmar. Hatade varenda minut och flotten flippade tre gånger och vi höll på att dö (ja så kändes det iaf). Usch!

Christine - 29° sa...

Tina det förstår jag verkligen. Usch! :(
Vid vår senaste forspaddling på Bali så fastnade vår flotte och jag flög ur och hamnade under den, och tyvärr där det var grunt. Blev helt mosad av flotten som for rakt över mig med alla i. Var helt blåslagen efteråt och tyckte det var hemskt att känna huvudet mot stenarna på ena sidan och flotten på den andra. Livrädd för tanken "tänk om flottens kulle fastna igen och jag inte kunna komma upp och få luft". Usch.

Travelsis sa...

Wow, vilka bilder och vilket äventyr. Jag gillar forsränning, men på Borneo när min man trillade i och det tog en stund innan vi kunde ta upp honom. Då satt ❤️t i halsgropen.

Travelsis sa...

Wow, vilka bilder och vilket äventyr. Jag gillar forsränning, men på Borneo när min man trillade i och det tog en stund innan vi kunde ta upp honom. Då satt ♥ i halsgropen.

Ditte sa...

Så modiga ni är! Har bara testat forspaddling lite lätt i Sverige för x antal år sedan. Nu inser jag min begränsning men gläds åt er som kan och vågar. Visst skulle jag vilja - men- jag fegar ur.
Tittar på era bilder och tycker de är häftiga och funderar på hur ni i farten lyckats ta dem. Ett äventyr var detta verkligen och sådana har ni ju upplevt många av. Och jag käan tycka att det är lite trist att jag inte längre är ung...

Christoffer sa...

Detta ser så otroligt coolt ut!

Christine - 29° sa...

Ja du Ditte, detta var inte lätt att fotografera. Vi hade två vattentäta kameror med oss, båda förankrade med säkerhetssnöre i flytvästen. Sen hade vi turen att Christian (vår guide för hela resan) paddlade egen kajak och lånade ena kameran ibland, så det är tack vare honom vi fått bra bilder på den här upplevelsen. :)

Geddfish ♥ sa...

Fantastiska, otroliga, häftiga bilder!
Jag skulle aldrig ha vågat någonsin! Men njuter gärna av dessa bilder.

Biggeros sa...

Vilken adrenalinkick man borde få vid en sådan draftingtrip. Härliga bilder🤗
Tänk att saven från Aloevera är så effektiv. Vi har en stor Aloevera i vår trädgård🤗Skönt att du slapp hemska blåsor!!

Cathinka - På vift! sa...

Vilket grymt äventyr! Ja hela er Ecuadorresa ser ut att ha varit ett grymt äventyr! Så många upplevelser.Forsränning är nog dock inget för mig som är rädd för vatten, tror att hotellet ned de varma källorna hade passat mig bättre;). Vattenfallsklättringen såg himla rolig ut trots allt vatten😀