The Hummingbird paradise

De är små, snabba, söta och bär regnbågens alla färger. Jag talar om Kolibrin, den vackra fågeln som på grund av sin nätta storlek och sätt att röra sig nästan kan misstas för en insekt. Kolibrin har verkligen en enastående flygförmåga. De kan "stå still" i luften, flyga både framåt, vertikalt upp och ner, och som de enda fåglarna i världen även baklänges.
På väg mot området Papallacta gjorde vi ett stopp vid GUANGO RESERV som sades vara ett paradis för kolibriälskare och fotografer. Men det var tyvärr lite utav en besvikelse. Vi såg endast ett par kolibris och blev inte alls imponerade (förmodligen för att vi sett många kolibris på andra tidigare resor). Här hade vi väntat oss mer, mängder av kolibris. Men de kanske hade siesta, vad vet jag. Så det blev ett kortare stopp och vi avnjöt en varm kopp te inomhus innan vi rullade vidare mot nästa mål på resan; en natt vid varma källor. Men oavsett intrycket av "The Hummingbird paradise" så tycker jag att kolibris en mäkta imponerande fågel.


6 kommentarer :

Anna Ström Åhlén sa...

Visst är det en imponerande fågel! Synd att ni inte fick se så många men tur att ni sett dem förut då.

Jag tycker svenska tornseglare är häftiga också eftersom de aldrig är stilla.

Ama de casa sa...

Visst är dom härliga, kolibrierna :-) Vi var just i Manta, Ecuador. Men några såna söta fåglar såg vi inte under vårt korta stopp :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Åh, de är ju så söta. Och vackra!

Det där är det värsta med förväntningar, att de inte infrias. Oftast är det bättre när det är åt andra hållet.

World by Tina sa...

Himla vacker fågel! I indien var jag på jakt efter en kungsfiskare, också himla vackra fåglar i blått och orange. Såg dock aldrig någon så fick tatuera in en på revbenen istället haha.

Christine - 29° sa...

Ha, ha! Ja det vara också ett sätt att "se" fågeln på Tina. :)

Fantasy Dining sa...

Helt underbara. Såg några på Costa Rica men de var helt omöjliga stt fånga på bild.