Marknad & souvenirer

I hundratals år har OTAVALO MARKNAD fungerat som en av de viktigaste marknaderna i Anderna. Idag är det kanske mer för turister än de egna, men där säljs fortfarande mängder av handgjorda traditionella hantverk och kläder. Marknadstraditionen sträcker sig långt tillbaks i tiden och Otavaleños utsökta väv- och textilkompetenser gick inte att ta miste på. Då vi klev in bland de många stånden möttes vi av vänliga försäljare som bar traditionella kläder - kvinnor iklädda broderade vita blusar, långa kjolar, vävda bälten och halsband av många pärlor. Och de flesta männen bar hatt och ponchos.Jag kunde inte låta bli att inhandla några halsband och ett par armband. Och vi köpte även med oss några fina och traditionsenliga tröjor gjorda av Alpacka till några släktingars barn. Och de där tröjorna har verkligen använts flitigt. Nästan att jag ångrar att jag inte köpte en till mig själv också, men de tog tyvärr lite väl stor plats i väskan.

10 kommentarer :

Titti08 sa...

Fina bilder.
Tröjorna ser härliga ut.
Titti

Emma, Sol som sol? sa...

Allt ser så vackert ut och man tänker att det där, de t är speciellt och så snyggt!

Sedan blir det hängande där på en krok ... Fortfarande lika vackert som när man köpte dem men det rätta tillfället liksom faller aldrig in.

Att tröjorna används av barnen är därför extra roligt att höra!

Marianne - Glimt av verden sa...

Var du på lørdagsmarkedet også, det som strekker seg ut i sidegatene, hvor det selges alle mulige hverdagssaker, og som tiltrekker seg mange ecuadorianere? Det var noe helt annet enn det lille hverdagsmarkedet, synes jeg. Men jeg likte det lille markedet også, med alle håndarbeidsgreiene. Kjøpte blant annet en hengekøye som jeg elsker og som jeg bruker ute på balkongen min hver sommer.

Ama de casa sa...

På marknaden i Otavalo köpte jag en bonad 1992 som (av nån konstig anledning?) inte fick följa med i flytten till Spanien. Saknar den!
Det var en fantastisk marknad, i alla fall :-)

Marina sa...

Vilka härliga tröjor! En sådan skulle jag verkligen vilja ha, men det är förmodligen som du säger, de kanske tar lite onödigt stor plats...

Biggeros sa...

Vilka fina hantverk och tröjorna ser jätte varma och sköna ut!!
Älskar att gå på dessa fina hantverksmarknader och skåda. De är så duktiga!!
I Portugal köpte jag två fina handgjorda koftor på en marknad till mina döttrar som jag fortfarande har sparat=)De använde de ofta=)

Christine - 29° sa...

Vi var tyvärr aldrig på lördagsmarknaden Marianne. Men vi var nöjda med marknaden som var. Så kul med hängmattan, förstår att den används flitigt. :)

Ja Marina, tröjorna tog stor plats. Vi köpte fyra barntröjor (i åldrarna 1-4 år) och bara de tog upp halva vår resväska. Ha, ha!

Fantasy Dining sa...

Vad mysigt! Bara att åka tillbaka och köpa en tröja;) älskar sånna här marknader även in de är turistigt!

Lena i Wales sa...

Jag är ingen shoppare, men här skulle jag inte tomhänt. Gillar de starka färgerna och de vackra mönstren och vilka halsband!

Marias Memoarer sa...

åh jag skulle älska den där marknaden!! En snygg ryggsäck hade det kanske blivit för min del, och kanske en till mössa i alpackaull (har redan en sådan hemma som jag fick en gång av en peruansk utbytesstudent som jag hade en liten kärleksaffär med ;))