Summering av multisportresan i Ecuador

Den resa vi gjorde med ECUADORE PURE LIFE är svår att sammanfatta, samtidigt som ett enda ord egentligen säger allt. -Fantastisk! 

Det var verkligen en fantastisk resa, från första steg till sista middag. Jag älskade allt. Varenda sekund, varje intryck och varenda muskelansträngning. Vi var beredda på en intensiv resa och det var det minst sagt, fullspäckad från morgon till kväll med upplevelser för både kropp och sinne. Jag kommer alltid minnas Ecuador som platsen som slog mig med "kyla" och där popcorn alltid åts i soppan. Och soppa åts det mycket utav. Det grillade hela marsvinet som serverades som middag sista kväll gav ett speciellt minne, precis som coca te´t vi blev bjudna på och nyfiket testade. Och alla de vattenfall vi passerade kan jag inte ens räkna till i mitt minne, för jag har faktiskt aldrig sett så många vattenfall i hela mitt liv. Adrenalinet som pumpade genom kroppen då vi cyklade högt upp i Anderna var passionerad förtjusning, den vilda forspaddlingen i Amazonas var den galnaste vi någonsin gjort, och att vandra i snö upp till base camp på vulkanen Cotopaxi var en surrealistisk upplevelse. Dessa saker var några höjdpunkter under resan, bara för att nämna några. Men upplevelsen som slår alla andra var den flera timmar långa klättringen uppför flertalet vattenfall i Amazonas djungel. -Shit alltså, så galet fantastiskt underbart roligt och häftigt!


Den enorma bredden på de olika boendena var ett stort plus under resan. Vi bodde på allt från vanliga hotell (ja i jämförelse med de andra "vanliga") till ren lyx, samt vi spenderade nätter utan el hemma hos en familj i djungeln, och vi bodde också på en 300 år gammal hacienda. Alla boenden var speciella och enastående på sitt sätt, men det coolaste var då vi bodde som absolut enklast. För att bo hemma hos en familj i djungeln var så oerhört annorlunda och långt ifrån hur vi normalt sett bor när vi reser. Tiden där bjöd på en padd-attack under natten, väggarna såg man ut igenom mellan träspringorna, och jag kommer alltid minnas doften från då vi gjorde egen choklad över lägerelden i skenet från endast pannlampor och en lykta. Och alla djurens symfoni av vaggande läten under natten... hur förklarar man ens det. -Magiskt!?Det som var den största utmaningen med resan var höjdmeterna. Majoriteten av tiden spenderade vi över eller i eller runt molnen kändes det som, och flera av de fysiska aktiviteterna utfördes runt 3000 möh. Vilket var en utmaning i sig. Och min skadade vrist som inte var helt läkt var också en tuff bit, men det är en helt annan historia. Innan multisportresan började så bodde vi i Quito (världens näst högst belägna huvudstad) under fyra dagar och det var ett mycket bra initiativ kände vi i efterhand, så att vi acklimatiserade oss i alla fall lite grann innan den aktiva resan började.

Vi åker extremt sällan på färdiga paketresor och då vi väl gör det har vi enormt höga krav på både arrangör, innehåll och upplägg. Vi är inte de enklaste att tillfredsställa och tröttnar snabbt om strul uppstår, om guider är dåliga, eller om upplevelser inte levererar. Men den här resan "Ecuador multisport once in a lifetime" kändes verkligen som gjord för oss. Och det säger jag inte för att vi gjorde resan i samarbete med en turistbyrå i Ecuador, utan jag säger det ur mitt hjärta. För det var verkligen en enastående resa. Vi hade också en fantastiskt guide, Christian, som förtjänar en speciell stjärna för sin äventyrliga personlighet, enorma engagemang, härliga humor och den enorma kunskapen om Ecuador som han delade med sig utav. Och för vår del så var detta absolut inte sista gången vi satte våra fötter i vackra Ecuador, det vore verkligen kul att också se havet och kusten någon dag.

9 kommentarer :

Marina sa...

Wow - det låter (och ser ut!) som en helt fantastisk resa. Jag är lite inne på att leta reda på någon liknande ihopsydd resa någonstans där i trakterna. Det känns som om det är ett bra sätt att få se och uppleva så mycket som möjligt. Så någon gång framöver så...

Cathinka - På vift! sa...

Kan inte annat en att hålla med, känner mig inte alls klar med Ecuador, så många äventyr kvar att testa. Även om jag kanske skulle hålla mig på en lite mindre äventyrlig nivå än vad ni gör;-).
Kan varmt rekommendera kusten, helt klart över förväntan.

Ditte sa...

Vilken resa! Jag skulle gärna göra den. Roligt med något som inte "alla" har testat. Kanske skulle inte min "höga ålder" klara alla moment men de flesta. Ecuador lockar helt klart och även förstås Costa Rica. Jag kommer att titta in hos er och samla inspiration.
Tack för allt ni bjuder på.

Linda, Resa mevetet sa...

Ja jisses vilken resa alltså! Minnen och upplevelser så ni klarar er ett par månader framåt. Kul att få en sammanfattning!

Fantasy Dining sa...

Tänk att få åka på en sån galet häftig resa. :)

Ama de casa sa...

Vilken fantastisk resa! Och filmen var ju hur snygg och dramatisk som helst!
Många minnen blir det... :-)

Biggeros sa...

Tack för ett intressant inlägg och annorlunda resmål. Jag hade lätt kunnat åka till Ecuador efter inspiration från dina inlägg🤗

Unknown sa...

Det ser helt galet härligt ut! Håller med, känns lite som ett annorlunda resmål men det är de jag har börjat vilja komma åt också. Noterar det här. :)

Fantasy Dining sa...

Åh vad härligt! Ska som vanligt bli spännande att följa er resa.Önskar vi också kunde komma iväg på en långresa, men vi får vänta med det ett tag. Istället reser vi på weekends lite titt som tätt.