Nästa långresa - Bali populärare än någonsin

Nu när snön börjar lägga sig här hemma längtar jag lite extra till nästa långresa. Framförallt till de små guldkornen. Som att få känna sand mellan tårna, få salt i håret och efter att solen ska göra mitt skinn mörkare och håret ljusare. Till de där lata stunderna när man bara är, och då en vacker solnedgång räcker för ett göra en dag komplett. Men snart blir det verklighet. Vi reser om ca 2 månader och blir borta 2,5 månad. Och destinationen blir åter igen vårt älskade Bali. 


Läste nyligen att Bali listas som en av de populäraste resmålen för 2018, och sökningar på flyg till den Indonesiska ön har ökat med hela 53% sedan förra året. Det får mig att både skrika jaaaa och samtidigt nej. Jag älskar Bali och vill att alla ska få se och uppleva den magiska ön, men samtidigt skär det i mitt hjärta när jag ser hur turismen också påverkar och förändrar ön negativt. Kort sagt så tycker jag att det genuina, äkta och enkla tynar bort allt mer på Bali, för att i stället utmanövreras av stora västerländska hotellkomplex, beach clubs och dyrare mat med smaker från fjärran. Men, men, det är väl utvecklingens gång. 

Vår kommande långresa var från början planerad som Bali t/r och att vi i mitten av perioden skulle resa några veckor till Thailand och Kambodja för att hälsa på några vänner. Men nu har planerna ändrats (pga vänners lägenhetsköp och skola), så troligtvis stannar vi istället längre i Indonesien för att se någon annan ö utöver Bali, och reser en kortare vända till Kuala Lumpur i Malaysia mitt i. Men ingenting är bokat från Bali ännu, så alla tips på andra länder och öar att se i närheten är välkomna.

7 kommentarer :

Eva på rucksack sa...

Låter härligt!!! Skönt att se fram emot lite varm sand mellan tårna :)

Marina sa...

Åh, så härligt det låter! Min plan är också att ta mig till Bali någon gång i februari/mars för att besöka dottern som för tillfället(?) bosatt sig där. De bor i Ahmed och enligt uppgift på "tillräckligt långt avstånd från vulkanen" för att lugna en hispig morsa på andra sidan jorden ;)
Nu är ju det "lilla abret" att jag är på väg in i det där berömda ekorrhjulet igen väl tillbaka till verkligheten så jag får väl försöka förhandla med en framtida arbetsgivare om denna tänkta semester...

Christine - 29° sa...

Ja Eva jag längtar såååå! :)

Så kul Marina att din dotter bor på Bali. Hoppas du kan förhandla till dig några veckors paus från ekorrhjulet och åka dit.

Ama de casa sa...

Åh vad härligt att ha det att se fram emot! :-)

Nu var det väldigt länge sen jag var i Indonesien, på Bali var jag första gången 1987 på bröllopsresa. (Lyckades till slut med frierierna när resan till Bali var inköpt - "Nu när vi ändå har en bröllopsresa, då kan vi väl lika gärna gifta oss?" ;-) )

Orangutangerna på Sumatra, dom häftiga templen i Yogyakarta på Java, och framförallt dom härliga människorna i Wamena på Irian Jaya. HUUUR härligt som helst! Men det var ju några år sen vi var i Indonesien senast, det kan ha förändrats rejält.

Travelsis sa...

En långresa inbokad på vintern räddar mig att stå ut med mörkret. Jag älskar precis som du solen, värmen och alla nya möjligheter en resa medför. / Pernilla

Biggeros sa...

Tråkigt när exotiska öar blir för västerländska då tappar dessa orörda öar lite av sin tjusning. Bali skulle jag även vilja besöka liksom Kambodja. Härligt att ha planer och att leva på Bali under en lpng tid🤗

Christine - 29° sa...

Ja det ska bli så härligt. Hoppas nu bara att vulkanens utbrott inte förstör för vår planerade resa. Återstår att se. :)