Travellink - falsk marknadsfröring och pengafiffel

Vi har för FÖRSTA OCH SISTA GÅNGEN bokat flygbiljetter med TRAVELLINK. Blir så fruktansvärt upprörd över den här typen av "pengafiffel" eller vad man nu ska kalla det? Falsk marknadsföring kanske? Eller i det här fallet är nog båda benämningarna rätt. Vi bokade flygbiljetter utan ett enda extra tillägg, men trots det blev priset 34,9% dyrare. Började på 1490kr och slutade på 2010kr. Och det som stör mig mest är hur totalpriset blev ca 300kr dyrare, efter slutpris! Enligt Travellink beror det på:
"Alla avgifter inklusive flygkostnaden kan vara i en annan valuta (t ex GBP).
Din banks växlingskurs kommer att påverka slutpriset i kronor."Men (och ursäkta språket) hur i helvete kan växlingskursen från SEK till SEK bli något annat än detsamma? Uppges priset i kronor så borde väl det vara den valuta som gäller. Och vad pratar vi om för totalvaluta på biljetten om det nu är i något annat än SEK, det framgår ju inte alls? Det ska alltså enligt Travellink vara min bank som lagt på en enormt dålig växlingskurs, vilket känns osannolikt. (Vet att Nordea vid omräkning till svenska kronor tar ut ett administrativt påslag på 1,55% och att de inte har enormt dålig växlingskurs. Det kan inte bli 277kr extra). Så med andra ord har Travellink bara "tagit lite extra betalt". Nä, jag tycker detta är så sinnessjukt dåligt!
Och som om detta inte vore nog så hade vi även en rabattkupong på 250kr som vi ville använda men som inte fungerade. På hemsidan fick vi ingen förklaring till varför, och det fanns inte heller någon lömsk * någonstans på reklamkupongen. Efter att jag kontaktat Travellink fick jag svaret; "Dem rabattkoder vi har gäller". Efter ytterligare ett mail där jag undrade åter igen varför vi i så fall inte fick rabatten så kom ett nytt svar... att tydligen hade vi inte gått direkt in på Travellinks sida, utan via Momondo, och då var inte rabatten giltig. -Snacka om skitsnack! Vi kommer då aldrig någonsin använda oss av Travellink igen, det är då ett som är säkert. Någon annan som varit med om liknande? 
Efter publiceringen av detta (ovan) kom ytterligare ett svar från Travellink 12 dagar senare. Med en ursäkt och fler nya "förklaringar" till de extra avgifterna. Men tyvärr stämmer inte uppgifterna i nedan mail nu heller. Totalbeloppet är inte rätt, bokningen är dessutom betald med Visa kort och vid bokningen stod det tydligt "priset inkluderar skatter och avgifter". Så det känns inte som Travellink själva har riktigt koll på vad de tar betalt för. Men jag tackar för återbetalningen.

14 kommentarer :

Ama de casa sa...

Men fy vad dåligt! Har aldrig gått via travellink och kommer inte att göra det i fortsättningen heller. Tack för varningen!

OnTrip.dk sa...

Det er da helt utroligt og slet ikke i orden. Jeg har aldrig brugt Travellink men tak for tippet for det kommer jeg da aldrig til at gøre nu.Det kan da ikke være lovlig!

/Annette

Christine - 29° sa...

Nä i mina ögon så känns inte detta riktigt lagligt. I så fall borde de ha uppgett totalbeloppet i den valutan (GBP?) som ska gälla. Ångrar verkligen att jag köpte via dem.

Renates Reiser sa...

Oj, det hørtes merkelig ut. Dårlig gjort av Travellink! Jeg har brukt de tidligere, og booket faktisk flybilletter til Sør-Afrika gjennom dem nettopp, men har "bank i bordet" ikke opplevd noe slik enda. Det eneste som bruker koste ekstra for min del, er dersom jeg betaler med kredittkort (noe jeg foretrekker når jeg bestille reiser pga den ekstra reiseforsikringen jeg da får). Men det er aldri mer en maks 100 kr.

Ditte sa...

Bedrövligt! Riktigt illa! Har aldrig bokat med dem och kommer inte att göra det. Vi bokar med flygbolkagen direkt men kan tänka mig att det ibland kan kännas enklare med annat. Men jag tar hellre besväret. Och tid har jag. Har lärt mig att det är ingen som gör något för min skull.
Hoppas nu att många bijkottar Travellink. Vet att de varit i "blåsävder" innan också.
Bra att ni varnar!
Önskar er en fin resa och ser fram emot att få se mer av Bali med er.

Eva – People in the Street sa...

Morr vad irriterande! Inser att vi hade ren tur den enda gången vi bokade via dem. Då var de till och med 500 kr billigare än att boka direkt via SAS (det var SAS-kärran till New York)

Anna-Stina sa...

Nej fy för Travellink!

De bokade av vår hemresebiljett från Los Angeles utan att meddela oss och bokade inte in oss på någon ny flight!!!!! Visst hade de mejlat oss att vi skulle kontakta dem men det var endast ett mejl av 10 där de ändrade utresetiden några minuter hit och dit så vi orkade inte läsa alla. Även om vi missade informationen så bör de väl boka in oss på en ny flight kan man tycka!?!

När vi några dagar innan hemresan märkte att vi inte hade någon biljett så hade de mage att be oss om en hög summa för att boka nya biljetter!!! Självklart så betalade vi inte avgiften....

Vi kommer inte att boka genom Travellink igen!

//Anna-Stina

Unknown sa...

Så sjukt tråkigtsånt här. Men ja, vad ska man säga. Jag blev utkastad från bokningen från norwegian när jag tryckte på betala med noteringen att priset som jag valt inte fanns kvar. Så höjdes priset med typ 300. Ja? Alltså så besviken.

Daniela - Discovering The Planet sa...

Är lite tråkiga det där med lågprisbolag. Man börjar med ett rimligt pris och hamnar till sist flera hundra över. Rätt tråkigt det där. Bra du länkar. Något man bör tänka på när man bokar.

FREEDOMtravel sa...

Verkligen dåligt! Visst känner man igen att det kommer tillägg på priset många gånger, men här verkar det ju obegripligt! Man ska inte behöva känna sig lurad när man bokar!!! Vi har aldrig bokat via Travellink, och när jag läser detta blir man ju inte så sugen på att prova heller ...

Fantasy Dining sa...

Vad bra att du berättar. Så dåligt detta. Man blir så himla irriterad, tycker detta är något man ser rätt ofta.

Lena i Wales sa...

Låter verkligen inte bra! Det finns mycket skumt, tyvärr.

Unknown sa...

Ja, jag tycker det är tråkigt priserna som listas i sökmotorerna inte stämmer och allra helst när det diffar så HÄR mycket! Jag har varit med om extraavgifter för kortbetalning men det här tar ju priset. Värdelöst!

Travelsis_ sa...

Så himla tråkigt, både att det blev dyrare än du trodde och känslan man får när man känner sig lurad! Tack för varningen!