Maharani Beach Hotel

Vi har nu checkat ut från vårt första "mellanlandnings-hotell" på Bali. Så här i starten av semestern hade vi ett par dagar där vi bara ville ta det lugnt, sova ikapp x antal timmar efter avslutade tunga jobbperioder, samt vi ville ha närhet (gångavstånd) till stranden, favoritrestauranger och vårt favorit spa. Så vi har nu bott mitt i Kuta, staden som är stämplad att antingen älska eller avsky. Där vi tillhör den förstnämnda kategorin. Vi har bott på MAHARANI BEACH HOTEL i tre nätter, beläget i korsningen av strandvägen och Popies I (en av partygatorna) i Kuta.
Det var framförallt en sak som gjorde att jag föll för det här hotell när vi sökte bland bokningssidorna på internet, och det var hotellets poolområdet. Jag tyckte det såg så himla mysigt ut, och väl där infann sig den känslan även i verkligheten. Och inte en enda person förutom vi utnyttjade poolen! Mycket märkligt, men ett extra plus för oss. Resten av hotellet var dock inte så speciellt och gav ingen "wow-känsla". Visserligen var vi inte ute efter det heller och vi begär inte mycket av hotell i 250 kronors klassen (pris per natt för två personer, inkl frukost). Det var ett hotell som man känner har funnit med ett tag. Men det var ändå rent och fräscht, rummet hade stor balkong, havsutsikt, AC, sängen var skön och det bjöds på stadig frukost (varierande buffé från dag till dag). Att hotellet låg på en av partygatorna störde inte oss (men är man väldigt känslig för musik bör man nog välja ett annat hotell). Det som drog ned helhetsbetyget var att rummet hade en något unken lukt, tyvärr. Vilket inte är helt ovanlig på äldre budgethotell i varma länder. Men nu flyttar vi vidare till östkusten för att unna oss lite lyx.
Maharani Beach Hotel - JL Popies I - Kuta - Bali

5 kommentarer :

Ama de casa sa...

Jag tycker det såg fint ut, men trist med den unkna lukten. Härligt att få lyxa till det nu då :-)

Anna Ström Åhlén sa...

Så underbart att ni kunde varva ner som en bra start på semestern. Det var verkligen ett bra hotellpris men trist med lukten förstås.

Underbara bilder som väcker längtan till sol och värme! Ser fram emot fortsättningen.

Unknown sa...

För det priset kanske man inte ska klaga, framförallt inte med tanke på hur det ser ut på bilderna. Nice! :)

Unknown sa...

Känns bra att det ser soligt ut på dina bilder även om yr.no visar ständigt regn! Vi åker nämligen till Bali imorrn. :) Vilket är favorit-spaet?

Mvh
Cathrin

Christine - 29° sa...

Det har varit en rejäl regndag sedan vi kom Cathrin, sen kom det några skurar någon förmiddag. Men majoritet så har det varit blå himmel med några enstaka vita fluffiga moln. Det brukar vara bra/fint väder utmed kusterna trots att väderprognoser säger enbart regn. Men åker ni inåt ön, till tex Ubud bör ni dock räkna med regn.

Favorit-spa't i Kuta är The Naturals II. Litet ställe, men de är riktigt bra och inte dyra. :)

http://www.29grader.se/2016/11/bra-massage-och-fina-naglar-pa-bali.html
http://www.29grader.se/2013/02/ny-massagefavorit.html