Secret Spot - underbart frukost & lunchställe

När vi är på Bali blir det lätt att vi på automatik återser gamla favoritrestauranger när det kommer till mat. Men igår testade vi faktiskt ett nytt ställe, SECRET SPOT i Berawa, Canggu. Det visade sig vara riktigt bra, så stället får läggas till i listan av favorit för att återbesöka. Det var ett underbart litet ställe i två våningar. Smakfullt inrett, charmig atmosfär, och med otroligt trevlig personal. Här hittade man en vegetarisk meny som förförde vid första ögonkastet (till och med om man inte är vegetarianer som i vårt fall), yoghurtglass som var smältande smakfull, och goda raw-sötsaker som fick smaklökarna att dansa samba. Stället arbetar enbart med närproducerade ingredienser och gör själva allt från grunden, vilket kändes i både kvalité och smak. Kaffebönorna kom t.ex. från Kintamani på nordöstra Bali, och enligt Björn drack han igår öns absolut godaste kaffe. Björn har i åratal pratat om att Bali har bra kaffebönor, men att de inte kan konsten att förvalta dem. Så hans förtjusning över kaffet var enorm! Själv så föll jag framförallt för deras Smoothe Bowl "Dragon Berry" som hade rosa granola.Raw Food har på senare år blivit något utav en livsstil. Kanske inte så konstigt då det både är hälsosamt och gott. Själv är jag ingen fanatiker av det (älskar kött och att baka klassiskt alldeles för mycket), men blir ändå väldigt imponerad varje gång jag äter raw food och framförallt raw-desserter som smakar riktigt gott.


Jl. Pantai Berawa No.44 - Berawa - Canggu - Bali

6 kommentarer :

Emma, Sol som sol? sa...

Guuuu så gott det ser ut! Och jag älskar underläggen/faten i trä! Finns det något vackrare material? Jag sitter och tittar på olivträklumparna jag försöker elda upp och ser hur vackra de skulle kunna bli om jag bara hade en bra slipmaskin. HAHA! Hopplös ...

Ditte sa...

Och vilken mat! Här kunde jag gärna bådae vara och äta. Är tacksam för att jag i alla fall via bilder och text får ett smakprov.

Renates Reiser sa...

Jeg har nettopp spist og var i grunn mett, men kjenner jeg ble sulten igjen av dette innlegget! Sååå utrolig god den maten (og drikken) så ut. Mums. :D

Fantasy Dining sa...

Wow vilka matbilder. Ser helt underbart utz

World by Tina sa...

Nu vill jag tillbaka mer än någonsin, tror Bali är mitt tredje favoritresemål näst efter Caye Caulker - den lilla ön utanför Belize och Kerala/Goa i Indien. Vilka är dina topp tre?

Siv sa...

Ser ut att vara underbart gott. Tänk att få starta med en sådan meny en isig, blåsig dag med snökaos och inte behöva gå utanför dörren. Bara kura i soffan och följa snöflingornas dans. Det skulle räcka för mig.