Surfbrädor på lagning - som alltid efter flygresor

Konsten att flyga med surfbrädor, finns det något välfungerande recept? Kan man ens nå en destination med flyg utan att komma fram med skadade och trasiga brädor. Skulle säga övervägande nej, nej, nej. Min bräda fick under den här flygresa till Bali ovanligt många skador, fem dingar totalt. Så det första surfbrädan gjorde när vi kom hit var att lämnas in för lagning, som så många gånger förr. Björns bräda var också skadad men inte lika illa, så han lagade den tillfälligt och har surfat några gånger, men nu är även den inlämnad för att bli riktigt hel.

Igår fick jag tillbaks min Stacey (ja alla mina brädor är döpta med tjejnamn) och i morse paddlade vi ut i vattnet i tidig morgontimma. Men vågorna lyste med sin frånvaro och det har nog varit storm på havet inatt, för fy så stökigt havet var. Tur att det kommer många fler surfdagar.

7 kommentarer :

Bortugal sa...

Minns det där. Surt. Vi tillbringade en hel dag i Singapore med att jaga epoxy så vi kunde laga våra brädor inför Balivistelsen. Men det var typ 20 år sedan, nu var det längesedan jag flög med bräda. En del saker förändras alltså inte.

Emma, Sol som sol? sa...

Finns det inte speciella koffertar för brädor? Så som det finns för barnvagnar och annat? Dem kan man ju hyra om man vill ...

Googlade och såg därmed att ni råkade lika illa ut för exakt ett år sedan.

Ditte sa...

Trist! Verkligen! Och bagaget på flyget inkl. brädor kastas ju omkring och ska det sedan lastas om blir dte ju än värre. Har aldrig haft med en bräda (blev inte så bra på surfingen) utan har hyrt på plats. Men precis som med skidor, kan jag täna mig, får man ju ett personligt förhållnade till sin bräda.
Hoppas nu att vinden kommer så att ni kan surfa på ordentligt.

Ama de casa sa...

Står inte flygbolagen för dom skador som uppstår? Så surt att få grejerna skadade...
Men det såg skönt ut där på brädan ändå. Sådär skulle nog jag också kunna surfa. Utan vågor, alltså. Haha!

Christine - 29° sa...

Tyvärr inte Ama. Man får i stort sett alltid skriva på ett papper vid incheckning som avskriver flygbolaget från alla eventuella skador. Det papperet glömde dom dock bort på Arlanda denna gången så kanske skulle vi kunna få kompensation. Men att fixa med det tar med tid och energi än att här på Bali bara lämna in brädan på lagning och betala. Det billigt här som tur är, betalade 200.000Rp för att få alla skador fixade på min bröda vilket är ca 118 kr, så det är överkomligt. :)

Christine - 29° sa...

Bra fråga Emma. Vet inte att det finns koffertar att hyra, men det finns ju många olika typer av surfbagar. Vissa uppblåsbara som ska vara riktigt bra och som en vän har, men nackdelen då är att man får en väldigt stor sak att släpa runt på. Ser ut som man går omkring med en gigantisk luftmadrass. Ha, ha! Men jag har en plan på att designa och låta sy upp en specialsurfväska här på Bali nu, så att brädorna ska få mer skydd framöver. :)

Emma, Sol som sol? sa...

Kanske till och med kan bli en business av det! :) Lycka till!