72 timmar i Kuala Lumpur

Vi har nu tillbringat TRE HELDAGAR I KUALA LUMPUR, Malaysias huvudstad, som är en av världens yngsta huvudstäder. Där gigantiska byggnader gav en snudd på nackspärr, där tåg gled förarlösa fram uppe i luften, och shoppinggalleriorna avlöste varandra till synes utan slut. Staden skulle jag likna med en labyrint i olika nivåer och inte den mest promenadvänliga, och när man väl hittade de upphöjda gångtunnlarna kände man sig bitvis som en råtta insläppt för att följa strömmen. Men vi har under vår förhållandevis korta vistelse i staden upplevt tillräckligt mycket för att känna oss mycket nöjda. Vi har bott jättebra på Capri by Fraser, besökt Aquari där jag likt ett barn fått imponeras av att gå i en vattentunnel, vi har skådat stadens enormt välkända tvillingsskyskrapa; Petronas Twin Towers, ätit modernt på Greyhound Café, gått 272 trappsteg upp till Batu Caves, suttit i Sky Box högst upp i Kuala Lumpurs näst högsta byggnad, vandrat med ficklampor bland över 200.000 fladdermöss i Dark Cave, samt besökt multi-temaparken Sunway Lagoon. Men mer om allt detta kommer först i maj, då mer tid får ges till respektive upplevelse. För nu reser vi tillbaks till Indonesien, mot Gili, Lombok och Bali.


7 kommentarer :

Chris sa...

Wow ni fick då mycket gjort på 3 dagar. Ser ut att vara ett häftigt ställe!

Emma, Sol som sol? sa...

Hmmm... undrar om jag skulle ta mig upp i de där höga byggnaderna? Väldigt tveksam till den där sky boxen också. Fladdermössen är inga problem, hade älskat den där vattentunneln! Ser fram emot fortsättningen!

Siv sa...

Vem har hoppat i din klänning? Eller har du tatuerat benen?

Christine - 29° sa...

Dags att skaffa nya glasögon eller ny dataskärm kanske? ;)
Finns inga nya tatueringar på mig, och ser inte ens vad du menar. Ha, ha! :)

Anette sa...

KL är en trevlig stad som är lätt att turista i och ni hann verkligen med en hel del.

Marias Memoarer sa...

Wow, verkar vara ett riktigt coolt ställe! Om än jag blir stressad av för hektiskt tempo. Men det är också intressant att uppleva ibland!

travelsis sa...

Vilka härliga dagar, låter som ni haft fullt upp. Blä för så många fladdermöss! Skyboxen är ju såå cool!!/Pernilla