Angels Waterfall - obeskrivligt läckert

Jag skulle kunna rada upp en mängd positiva adjektiv, men ändå inte lyckas beskriva det vi upplevt. Jag skulle vilja visa flertalet bilder, men inte heller det skulle räcka. Känslan från denna plats är bortom vad både ord och bilder kan förmedla. ANGELS WATERFALL, ett vattenfall som vi inte alls skulle till egentligen, men som bara blev. Och som blev så otroligt bra!

På kartan hade vi knappnålen satt på ett helt annat vattenfall, som vi faktiskt aldrig kom till, då vi såg en skylt till ett annat (Goa Rang Reng Waterfall). De mörkgrå regnmolnen kom allt närmare när vi parkerade moppen, betalde entrén på 20.000Rp (ca 12 kr) per person och vandrade in bland grönskan. Vi befarade ett mycket kort besök framför oss och att medhavda ponchos skulle bli ett faktum. Men regnet föll aldrig från skyn, och de de grå molnen förvandlades till allt vitare nyans.  Efter att vi gått längs en jordig stig och på skruttiga trappor kom vi fram till några yngre killar, varav en bad oss följa efter "this waterfall you can't see or find on your own". Löjligt tänkte vi, som så ofta tycker att guider till just vattenfall är onödigt. Men vi lät ändå 25-åriga Putu lotsa oss vidare nedåt. Vi nådde porlande vatten, fip-flops lämnades, vandringspinnar delades ut och snart vadade vi i vatten upp till knäna. Putu pekade och förklarade exakt vart vi skulle sätta fötterna för att undgå större stenar och djupa passager. Ändå skiftade vattennivån från knädjupt till rumpdjup från steg till steg (så tur att bikinin satt på redan under kläderna). Putu pekade efter att tag upp mot ena klippsidan och säger glatt "look a waterfall". Den ynkliga strimman vatten som sipprade ned mot floden fick mina förväntningar att rasa till botten. Jag tänkte det blir nog ingen märkvärdig upplevelse det här. Men ack så fel jag hade. Efter en kort promenad längs vattenbrynet får vi lämna både väska och kläder... "now we have to swim in there". Framför oss, bakom hängande lianer och gröna grenar, öppnar sig en smal ravin. Helt plötsligt var mina ögon stora som tekoppar av förtjusning. Tankar som "undrar vad det kan finnas för djur i detta mörka vatten" existerade inte, och med varje simtag ekade orden "det här bland det läckraste jag sett". (Samtidigt som en annan del av hjärnan tänkte "fan att jag var tvungen att lämna kameran") Mellan de 20 meter höga och mörka klippväggarna simmade vi in i ravinen och nådde efter en stund en minst sagt magisk syn. Två höga vattenfall. Lianer och grönska som om vartannat slingrade sig ned från ljuset. Och i mitten av detta dinglade en ensam gunga. Putu sken som solen och var så stolt över att få visa oss detta, vilket låg på hans tomt, där han växt upp. 

Fotomässigt var detta en hopplös situation. GoPro'n levererade enbart suddiga bilder för miljön var för mörk. Stora systemkameran simmade faktiskt Björn tillbaks och hämtade, för vi hade packat den i vår vattentäta bag. Men den kameran är absolut inte vattentålig, så det blev inte så många bilder tagna. Men det var en fantastisk upplevelse i en helt sagolik miljö. Detta vattenfall ligger på gång-, vad-, och simavstånd från Goa Rang Reng vattenfall. Varifrån man faktiskt behöver en guide för att hitta fram till Angels Waterfall. Så stort tack Putu som gjorde vår dag!

Gå från Goa Rang Reng Waterfall - Gianyar - Bali

9 kommentarer :

Cathinka - På vift! sa...

Men wow vilket ställe!! Som jag definitivt hade missat eftersom jag envist sagt nej i barnsligt (och fegt) kan själv mode. Och även om det inte blev många bilder är den här mer än tillräckligt!

Lisa sa...

Men WOW så coolt! Låter helt magiskt!

Helena - Oh darling, let's be adventurers sa...

Jag blir SÅÅ sugen på Bali efter att ha läst några av dina inlägg <3 Och det här vattenfallet. Vill dit. Nu!

Emma, Sol som sol? sa...

Och jag säger jösses människa så snygg du är! :) Vilken superläcker bild.

Jag är så fascinerad över allt som ni hittar och vågar er på! Tack för att ni delar med er så vi andra får se en liten glimt i alla fall, vara med på ett litet, litet hörn.!

Ditte sa...

Helt otroligt! Tack för denna vandring.Och så bra att ni hängde på Putu och nådde hit.
Jag önskar jag varit här och med på turen. Men, visst, jag hade tyckt det varit läskigt med vatten där jag inte vet vad som finns. Men bangat ur hade jag inte gjort.

Bali har vi fina minnen från, men det är ju länge sedan vi var där. Dock var vi till vattenfall men inte av denna klass.
Bilden är fantastisk och det känns som om i en saga.
Kram!

Marianne - Glimt av verden sa...

Wow, for et sted, og for et flott bilde! For en opplevelse å havne der uten å vite om stedet på forhånd!

Travelsis sa...

Wow vilket ställe det verkar vara! Älskar när det inte blir som planerat och det ändå blir en sådan fin upplevelse/ Pernilla

Christine - 29° sa...

Tusen tack för alla fina kommentarer! :)

Veiken sa...

Fantastiskt. De mest otroliga ögonblick kommer ofta helt utan förvarning! Grattis till en härlig upplevelse!