Broken Beach

BROKEN BEACH på Nusa Penida såg vi framför oss som en helt ny upplevelse, en plats vi aldrig sett. Fram tills vi kom dit och efter ett tag insåg att vi faktiskt redan varit där, fast i vattnet nedanför. Där ligger nämligen Manta Point, en populär plats för att se rockor, och som vi snorklade vid för ett par år sedan. Lite komiskt hur det kan bli. Och den gången såg vi inga rockor alls men nu såg vi några från land vilket var kul. Helheten på själva platsen blev också något utav en aha-upplevelse, för allt fick ett helt annat perspektiv sett från land. Broken Beach som låg där inne hade vi vid snorklingstillfället inte en aning om, att något så vackert vilade innanför en klippöppning.Men alltså den där skylten, "Hati Hati Selfie", gav oss ett gott skratt. Är det så vanlig nu att man behöver varningsskyltar? Lite galet kan jag tycka, men ser man till fakta så har selfies blivit en allt vanligare dödsorsak under senare år. 2015 dog t.ex. fler av selfies än av hajattacker. Så nästa gång du går och lägger dig med mobiltelefonen i sängen, tänk på att den är farligare än en haj. ;) 

(Tur via Bali Cili) Broken Beach - Nusa Penida - Indonesien

3 kommentarer :

Emma, Sol som sol? sa...

Sanslöst vackert!

Och folk är inte kloka med sina telefoner, det kan man ju lätt konstatera ... Jag tar inte selfies för jag är så klok så jag inser att jag ser inte klok ut på dem.

Eller om det är fel på telefon ...

Marina sa...

Vilken fantastisk plats! Och den där selfieskylen var bara så underbar! Ett riktigt fynd för en son som mig som bara älskar när jag hittar lite udda, och gärna roliga, skyltar.

Anette sa...

Vilka kontraster!
Från era vackra , varma vyer till Kalmars trista mörker (klockan är 03:10). Ute ligger skitig, isig snö i drivor och regnet öser ner. 2,8 plusgrader är tyvärr inte tillräckligt varmt för att snön snabbt ska försvinna. Måndagen bjöd på en ogenomtränglig dimma och nu lovar de nya snökanoner till helgen! 😩
Så njut av era härliga dagar, jag kan bara fantisera att jag är där med er (med hjälp av din bästa blogg). Kramar