Crystal Bay

Bilderna från CRYSTAL BAY visar ett sagolikt vackert strandparadis. En ca 200 meter lång vitgrå sandstrand på Nusa Penidas västkust, där vattnet är minst sagt kristallklart och exemplariskt för snorkling. Men det roliga med den här platsen, sett ur ett fotoperspektiv, är att i vanliga fall brukar det vara svårt att förmedla hur vacker en plats är i bild, men den här platsen gjorde sig snäppet bättre på bild än i verkligheten.
(Tur via Bali Cili) Crystal Bay - Nusa Penida - Indonesien

6 kommentarer :

Anita sa...

Läckert :D

Travelsis sa...

Ser superhärligt ut! Hör inte till vanligheterna att det brukar bli så. Bra fotograf kanske😀? Undrar även vad du har för undervattenskamera?/ Pernilla

Christine - 29° sa...

Undervattensbilder här är tagna med en gammal GoPro Hero3. Har också en Canon Ixus som med ett riktigt vattenhus till och som jag oftast föredrar under vattnet, men av platsbrist var den inte med just hit. :)

FREEDOMtravel sa...

Ser helt underbart ut!

KatrinL sa...

Hej!
Jag planerar vår första resa till Bali och er blogg är en guld värd. Vilka inlägg! Man blir verkligen inspirerad. Om man väljer mellan Gili air och Nusa Penida för att få lugnet, kristallklart vatten, snorkling men ändå ett antal restauranger att välja på, vilken ö hade du valt?
Tacksam för svar!
Katrin

Christine - 29° sa...

Så kul att höra Katrin! :)
Gili vinner över Penida i dagsläget. Även om Penida är en populär plats att snorkla på så finns inte något stort utbud av varken hotell eller restauranger. På Gili (oavsett Trawangan, Meno eller Air) så är allt det inom gångavstånd, plus bra snorkling. Och att det inte finns någon motordriven trafik på Gili öarna gör dem väldigt charmiga.

Men vill ni gärna se även Penida så kan ni åka på en dagstur dit från Bali (via tex balicili.com). Kostar inte särskilt mycket, har för mig runt 400-500kr / person, och då ingår båt t/r från Sanur, privat chaufför på Penida och fem sevärdheter.