Vraket vid den hemliga stranden

20 minuters promenad låter ju som ingenting. Men adderar man ca 35 plusgrader, noll vind och en lite jobbig terräng i lodrätt utförande. Ja då känns 20 minuter som ett överhettat bastubad. Ungefär så kändes det att ta sig ned och upp från NUNGGALAN BEACH i Uluwatu. Det är lite utav en hemlig strand fortfarande, men det är nog mest för att den är så bökig att nå. (Bra vägbeskrivning hittar man här). Notera gärna de gröna bergen (i en bild här medan), det är dem man gå nedför och igenom för att nå stranden. Längs vägen ner satt ett par damer som sålde vatten och liknande vid enkla stånd (typ en kylback). Och absolut längst ned där stigen kom ut på stranden fanns ett något mer "ordentligt" ställe, där man även kunde hyra ett vitt parasoll.Det fanns inte mycket skugga att gömma sig i, men en lite fläck bakom den välmålade vrakdelen hittade vi. Tack å lov! Fötterna brände, svetten lackade. Och när vi dessutom hade gått hela vägen upp igen så dröp svetten om oss. Men det var det värt, för att se en av Balis finaste stränder.


Nunggalan Beach - Uluwatu - Bukit - Bali

12 kommentarer :

Daniel Majak sa...

Ser riktigt härligt ut på den där stranden. 35+ är lite för varmt kanske men max 10 grader för varmt.

Bortugal sa...

Snygga bilder! I Uluwatu har jag också varit!

Emma, Sol som sol? sa...

Bilderna är helt och totalt underbara! Den sista bilden med dig där sittandes på vraket är så otroligt vacker! Vilket konstnärspar ni är!

Har ni en drone med er!? :)

Och sedan den sista kommentaren: alltså allvarligt! Vad gnäller du om? :) Varmt, jobbigt, svettigt, ingen skugga ...

I Sverige är det vinter, hos oss på "Solkusten" öser regnet ned (vi är väl uppe i 200 mm de senaste tre dygnen nu med strömavbrott och ett rent ut sagt j-a ruggigt väder!!!) - Var i h-e är SOLEN?!?!

Men jag är inte missunsam, älskar att ni kan njuta av er vistelse! Älskar att jag kan njuta av era bilder. När till och med graffitin på vraken är så himla härlig att se!

FREEDOMtravel sa...

Vilka härliga bilder! Fina färger!

Christine - 29° sa...

Tusen tack alla! :)

Ja vi har en drönare med oss Emma, så på vissa utflykter får den följa med.

Japp, varmt ja. Ha, ha! Var tvungen att gnälla lite för vi hade någon form av svettrekord där. Vi var torra när vi lämnade stranden men efter att vi gått hela vägen upp så var vi så svettiga att det såg ut som vi precis badat. Ha, ha!

Lena i Wales sa...

35 grader varmt, det är varmt det. Mycket snö och kyla i Sverige,har jag hört. Tänk att det aldrig kan bli "lagom"!
Härliga bilder!

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ sa...

Ser helt ljuvligt ut detta :)

Julia sa...

men woow vilka bilder! Kan tänka mej att en 20 min promenad i den värmen inte var det lättaste, men verkar ändå vara värt det när man får se en sådan strand <33 Rätt långt ifrån min vardag i -15C just nu :D

Ditte sa...

Helt underbarta bilder! Och starnden vill jag minnas att jag läst/hört talas om. Men jag har aldrig varit här. Och nu lär det inte bli eftersom solen inte längre är för mig så här på en strand.
Jag gläds åt era upplevelser och alla vackra bilder och följer så gärna med.
Däremot hoppas jag på en tur till Costa Rica... Dock inte längre sol, strand eller surfing som aktiviteter. (Gamla solskador hindrar mig.)
Bilden där du sitter på vraket är helt fantastisk och tar mig minnesvägen tillbaka till Bali.
Många tankar till er.

Annika/Resfredag sa...

ÄLSKAR den nedersta bilden.

World by Tina sa...

Vi hittade dit, .men högvattnet satte stop för vidare utforskning av stranden och vraket, vi kom inte dit helt enkelt. Så vi åkte vidare till en annan strand i närheten istället. Bättre lycka nästa gång=)

Ama de casa sa...

Verkligen en vacker strand! :-)