Bangkang Cave - inget för kräsmagade

Jag är inte en särskilt kräsmagad person. Har även besökt både grottor och träffat på en massa fladdermöss under tidigare resor. Men 1 miljon fladdermöss, samlade i en liten grotta... BANGKAN CAVE... -Alltså hjälp! Den lukten var det vidrigaste jag känt i hela mitt liv! Så vansinnigt stark, stickande och galet påfrestande. Och utöver den vidriga lukten, som gjorde att man knappt visste vart man skulle ta vägen, lägg då till en av de jobbigaste scenerna ur filmen Indiana Jones och de fördömdas tempel. Att när du går så sjunker flip-flopsen ned i fladdermusbajs som sipprar upp på fötterna. Och när du märker detta och tittar ner på fötterna ser du också att exakt hela golvet rör på sig. -Japp, du går inte enbart runt i fladdermusbajs, du går även på skalbaggar. Mängder av små skalbaggar! Och i huvudet ekar samtidigt en guides ord från en annan grotta i Malaysia "detta är löst fladdermusbajs som ligger samlat så det är 1,5 meter djupt." = tankar som undrar om jag snart kommer sjunka i fladdermusbajs.

Alltså jag kan inte säga annat är att det här var fullkomligt vidrigt. Innan besöket hade jag stora planer på hur jag skulle fotografera det fina ljus och hade släpat med stativet och allt. Men väl där... efter att jag hittat en sten som det inte kröp saker på, så tog jag två bilder och vände. Björn som är "lite" känsligare än mig höll ju även på att dö av stanken flera gånger om. Och jag kan säg att kläderna luktade fruktansvärt även efteråt, håret också. Till och med kameran stank i flera dagar! Ha, ha! Helt sjukt vilken jädra lukt! Men nu kan vi alla fall säga "been there, done that".

PS. Om man vill åka hit för att fotografera så står ljuset som finast runt kl 13:00. Inträde till grottan kostar 25.000Rp (ca 15 kr) och en guide som inte kan särskilt många ord engelska följer med och visar vägen. En kvinnlig guide som för övrigt gick barfota över allt sjunkande bajs och inte hade några problem med att stå mitt bland alla krypande skalbaggar. Ha, ha! 

Bangkang Village (ett par klometer väster om) Kuta - Lombok - Indonesien

7 kommentarer :

Marina sa...

Äntligen ett inlägg som jag inte känner mig hejdlöst avundsjuk på ;)
Skämt åsido, säkert kul efteråt (när stanker gått bort), men jag är inte övertygad om att jag någonsin kommer att testa...

Christine - 29° sa...

Ha, ha! Det var väl på tiden. ;)
Men det finns risk att fler "avundsjuk-inlägg" kommer komma. :)

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, Marinas kommentar! Kan ju inte annat än hålla med ...

Höll sig insekterna kring fötterna eller de försökte de ta sig uppåt, provsmakade de på era svenska tår?

Tänkte först att flipflops kanske inte var det smartaste men å andra sidan så är de lättare att sanera/slänga än ett par kängor eller gympaskor.

... won't do it again!" glömde du ... Eller?

Travelsis sa...

Hahaha! Håller med föregående kommentarer, äntligen ngt jag inte är avundsjuk på! Låter helt förfärligt!! Kryp är aldrig kul! När jag var i Indien fick vi blodiglar på fötterna och benen, det slutade inte att blöda. Så vi fick uppsöka sjukvård. Är efter det mindre sugen på kryp och smådjur. / Pernilla

Christine - 29° sa...

Skalbaggarna kom aldrig längre än till vristerna. För då hade man lyft på fötterna en åt gången och skakat av dem likt en blöt hund. 😂
Flip-flops kändes inte smart just där och då, men i efterhand var det inte så tokigt. Enkelt att skölja av/göra rent efteråt. Och hade man haft större riktiga skor hade jag nog inte upptäckt alla kryp förrän de kanske krupit in i skorna. 🤣

... won't do it again!" borde va med, japp! 🤣

Ama de casa sa...

Haha! Tack för icke-tipset, då vet jag vad jag INTE ska göra ;-) Och ni betalade till och med för det... Ja, ja. Allt för bloggen :-D

Ha en fin fredag!

Siv sa...

Såg ni några fladdermöss eller bara bajs?