Kipuan Kebo Waterfall (Bortom turiststråken del 4)

Vattenfallen på Bali är otroligt många i antal och inget är det andra likt. Vilket är så fascinerande, för det spelar liksom ingen roll hur många jag ser, jag får aldrig nog. Under dagen med Putu och hennes familj tog hon med oss till KIPUAN KEBO WATERFALL (eller Leke Leke som det också kallas), som inte är så välbesökt av turister (ännu). Ett högt, smalt och vackert vattenfall. Nästan elegant om man nu får beskriva ett forsande vatten på det sättet. Omgivet av underbar natur som vi gick igenom för att nå dit, via enkla stiga och över rejält rangliga broar. Det var inte någon särskilt lång vandringssträcka, men i fuktig miljö och tillräckligt brant på vägen upp för att ett par svettpärlor i pannan skulle leta sig fram.Det som gjorde den här upplevelsen extra bra var att Putu pekade och pratade om det mesta som växte i naturen. Vi passerade allt från kakao till kryddor och annats som jag aldrig ens hört talats om. Än mindre visste att man kunde äta, men som tydligen var väldigt vanligt i deras matlakning. 

Kipuan Kebo vattenfall är beläget på mitten av Bali ungefär (se kartan för exakt plats). Och från parkeringen kan man även gå till vattenfallet Air Terjun Campuhan, där det också finns en gunga. (Gungor har ju blivit extremt populärt på Bali under senare år, att gunga ut över någon vacker miljö).Antapan -  Baturiti - Tabanan Regency - Bali - Indonesien

11 kommentarer :

Emma, Sol som sol? sa...

Vilken fantastisk natur! Och att få se allt det där exotiska i dess rätta miljö är ju rena drömmen! Jag menar, att ducka för en kakaoböna! Vilken grej!

Och jo, visst är vattenfallet elegant!

Marianne - Glimt av verden sa...

Jeg synes det virker som husker/gungor har blitt en trend veldig mange steder. Det må jo være på grunn av blant annet Instagram - "alle" må ha et sånt stilig bilde av noen som svever i vakre omgivelser. Og jeg skal egentlig ikke klandre dem, jeg hadde nok tatt slike bilder selv hvis jeg var på et sted der det var mulig :-D

Travelsis sa...

Vackert💚! Balis natur gör mig helt klart sugen att besöka p.g.a dess natur!/ Pernilla

Jeanette sa...

Så fint du beskriver din upplevelse! Det ger så mycket när någon lokalbo kan visa och berätta mer om platsen än att bara ta sig från punk A till B.

Christian sa...

Ah, Bali så härligt det ser ut!

Stinas Resor sa...

Åh vad mysigt och vilka underbara bilder, som vanligt!
Ha en underbar helg.
Kram Stina (f.d Sparkling Tajland)

TravelAnna sa...

Åh, så otroligt vackert med det smala vattenfallet!

Så spännande också att få guidning och info av en lokalbo sådär. Det låter väldigt intressant med de (för oss) okända ingredienserna till matlagningen!

Anonym sa...

Wow så vackert!

Unknown sa...

Ser att jag blev anonym på detta inlägget😂/ Pernilla, Travelsis_

lisa andersson sa...

Wow vad häftigt det ser ut! Och vilka härliga beskrivningar du gör! Vi ska åka till Bali om två veckor, och stanna i 6 veckor. Vi har en bebis på 4,5 månad och jag tänkte fråga om du har några tips på bra/lugna/mysiga ställen som kan passa för vår lilla familj? Vänliga hälsningar, Lisa

Christine - 29° sa...

Hej Lisa!
Så kul att höra. Jag skulle rekommendera den lilla byn Pemuteran på nordvästra Bali, där är verkligen lugnt. Och i söder antingen Sanur för mer "stad" men ändå charm, eller Nusa Dua för större stränder och mer all inclusive/lyx. Samtliga nämnda ställen är kustställen där vattnet är barnvänligt/lugnare (typ fria från vågor). :)

Mer om Pemuteran:
http://www.29grader.se/2016/04/pemuteran.html
http://www.29grader.se/2016/04/snorkling-vid-pemuteran.html
http://www.29grader.se/2016/04/taman-sari-bali-resort-spa.html
http://www.29grader.se/2016/04/mot-norra-bali-till-byn-pemuteran.html
http://www.29grader.se/2016/04/suma-restaurant-gulligt-gott-och.html