Sangeh Monkey Forest (Bortom turiststråken del 5)

Med 14 hektar skog är SANGEH MONKEY FOREST den största "apa-skogen" på Bali. Träden där är också av en speciell sort och där finns den största samlingen på ön av den utrotningshotade Dipterocarpus Hasseltii. Den här apskogen är lite utav en doldis i jämförelse med kända Monkey Forest i Ubud, så här är inte alls lika många turister. Sangeh Monkey Forest var sista stoppet som vännen Putu och hennes familj stolt visade upp under vår dagsutflykt och bl.a. för att Putu växte upp i byn. Skogen har alltid varit och är än idag en mycket populär plats för lokalborna att ta sina "pre wedding photos" på, vilket var otroligt vacker att se.


Putu och hennes familj lotsade oss genom skogen och förbi flera tempel. Ett mycket speciellt träd stannade vi också till vid. Ett både "han och hon-träd" förklarade Putu fnissande och pekade. I mitten av den grova stammen fanns ett hål rakt igenom trädet, men från ena sidan sett växte en gren ner likt en penis, och på andra sidan fanns ingen gren utan endast hålet. Så det var alltså ett tvåkönat träd och mycket speciellt. I skogen och mellan alla långa och ståtliga träd, oavsett hon- eller hanträd, så fanns det också mängder av luriga aporna såklart. Vissa lite väl närgångna. En av dom stal min vattenflaska som satt på sidan av kameraryggsäcken i ett nät. Inget som hindrade en av de klåfingriga aporna, så den fick jag bara se försvinna. Men det är lite sånt man får räkna med i en apskog, man kan komma ut därifrån utan både hatt, vatten, flip flops mm.
JL. Brahmana - Sangeh - Bali - Indonesien

5 kommentarer :

Carina sa...

Wow, vilka foton! :)

Unknown sa...

Alltid dubbla känslor inför närgående apor. Tur det bara var en vattenflaska den fick med sig😀

Christine - 29° sa...

Tusen tack Carina! :)
Ja tur att det bara var vattenflaskan. Jag har sett folk bli av med allt från flip flops, armband, pengar och godis. Hi, hi!

Ama de casa sa...

Haha! Apor är roliga men kan verkligen vara tjuvaktiga så man får passa sina grejer noga :-)
Vilken härlig utflykt och härliga bilder :-)

Marias Memoarer sa...

åh otroliga bilder du fått till där, både på apor och människor :)