Övergivet flygplan...

Man kan ju inte låta bli att undra, hur tusan hamnade flygplanet där och varför? Ute på södra Bukithalvön på Bali finns ett övergivet flygplan, en BOEING 737. Planet syns inte från vägen (JL Nusa Dua Selatan) men vilar bara ett stenkast därifrån, dold bakom en bunt containrar och parkerad i mitten av ett kalkstensbrott. Det står på privat mark men ingen vet exakt hur det kom dit. Endast ryktet säger att det köptes för att bli en cool restaurang och bar. Att det fraktades dit nedmonterat bit för bit, och att pengarna sen tog slut efter att planets byggt upp igen, så det lämnades åt sitt eget öde och förfall.
Vill man hitta till flygplanet så finns dess exakta plats på kartan här. Det mystiska planet utan märkning/logotyper "har landat" strax ovanför Pandawa Beach, endast ca 5 min därifrån. Det går inte att gå ner till planet men man kan promenera upp på klipporna som omger det och få en bra överblick. En otroligt trevlig dam sitter med en kylväska vid vägkanten under ett plåttak och säljer läsk, och hon visar glatt vart man ska promenera upp bland grönskan (om man köper något att dricka såklart).
JL Nusa Dua Selatan - Bukithalvön - Bali - Indonesien

13 kommentarer :

Emma, Sol som sol? sa...

Vad spännande det är med fenomen som denna! Något udda. Det får verkligen igång hjärnan. Tänk att få det där fotot och texten som bakgrund till att skriva en uppsats i skolan!

Marina sa...

Kul (och annorlunda!) sevärdhet. Och så kul med den troligen självutnämnda turistguiden ;) Det kanske inte är helt tokigt att gissa att det stämmer med restaurangplanerna, men som sagt, frågan är hur det kom dit...

Cathinka - På vift! sa...

Rätt malplacerad men det hade onekligen blivit en cool bar:)

Christine - 29° sa...

Ja verkligen Cathinka! Hade nog blivit en riktigt annorlunda och cool bar/restaurang. Och ja Emma, det där hade man gärna skrivit en uppsatts till i skolan. :)

Ann-Louise Paulsson sa...

Men så spännande med ett övergivet flygplan och man blir verkligen nyfiken på att få reda på hela historien. Perfekt fototillfälle i alla fall och en snygg bild!

Unknown sa...

Låter som ett troligt rykte, synd att det inte blivit mer av det, kunde blivit ett kul ställe att hänga på!

Lena i Wales sa...

Ett mysterium, men det finns många eccentriska människor, speciellt de med mycket pengar och vilda planer (hoppsan, där slank visst lite Göteborgshumor in också).
Ha det bra!

FREEDOMtravel sa...

Udda! Finns det ingen information om det någonstans?

Fantasy Dining sa...

Wow, vad häftigt! Synd att det inte blev en restaurang. Hade ju varit så coolt ju!

Christine - 29° sa...

Ingen säker information vad jag har hittat, nä.

Hans Kullin sa...

Så cool grej med ett stort flygplan mitt ute i ingenting. Den hade man ju velat plåta med drönaren ;)

Eva sa...

Vackra bilder! Takk for tips :)

Christine - 29° sa...

Ja, den översta bilden är faktisk tagen med drönare. :)
Men tyvärr var det enormt med störningar just där så det gick knappt att flyga. (Det stod en stor mast av något slag inte långt bort så tror att den kan ha vart orsaken).