Benih Cafe - frukost de luxe

Som vi längtat efter dessa (lyx)frukostar! Och nu äntligen är vi här, på plats på Bali igen sedan i helgen. Och eftersom vi valt att inte ha frukost inkluderat på hotellet så har vi under ett par morgnar smörjt kråset rejält på BENIH CAFE i Kuta. Vissa kreationer borde nog inte ens klassas som frukost utan snarare lunch. Men för oss fungerar dessa rejäla tallrikarna perfekt som frukost, för under våra semestrar äter vi oftast bara två gånger om dagen. Vi brukar surfar eller gör något annat aktivt på morgonen och äta frukost efter det, runt 10:00-11:00 tiden. Sen står vi oss på det fram till middag runt 17:00-18.00. 

Benih Cafe är ett nyupptäckt ställe för oss för i år, men trillade blixtsnabbt in som en klar favorit hos Björn. Själv har jag ett par andra frukosthak som placerar sig högre på favoritlistan, men jag måste ändå hålla med om att Benih's bananjuice är den godaste jag någonsin druckit. (Och det är stort, för jag tycker egentligen inte ens om bananjuice). Men tallriken som charmade Björns alla smaklökar så de föll pladask var "Super B breakfast" (bilden högst upp till vänster). En enormt välfylld tallrik med surdegsbröd, bacon, kycklingkorvar, avokado, spenat, sallad, grillade tomater, stekt potatis, svamp och pocherade ägg. Och efter endast ett par tuggor kom meningen "det här var den bästa frukosten någonsin".

Prismässigt är det inte billigt, inte i Bali-mått mätt. En frukost på Benih Cafe kostar ca 75kr per person, och består då av något ätbart och en stor juice. Och 75kr kanske inte låter dyrt, men iom att vi på Bali oftast äter middag för en billigare slant än så, så kan jag inte annat än klassa detta som lyxfrukost. Men gott var det så flera gånger kommer vi garanterat unna oss frukostar likt dessa. Frukost kan ju trots allt vara typ dagens bästa mål, och det är också kul att det på Bali nu finns så otroligt många fantastiska frukostställen.


Benih Cafe - JL Benesari - Kuta - Bali - Indonesien

4 kommentarer :

Anette sa...

Ser underbart gott ut! Mums ��

Ann-Louise Paulsson sa...

Åh så gott det ser ut!

Ama de casa sa...

Såg vansinnigt gott ut! Nu är jag ingen frukostmänniska, men att inta nåt liknande som brunch skulle jag inte ha nåt emot :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Dags att börja läsa ikapp lite bloggar ...
Vilken fantastisk frunch! Ser supergott ut. Inget jag skulle äta klockan 8 på morgonen dock. Nu äter jag sällan frukost klockan 8 utan det blir framemot 10.

Bananjuice låter inte så där vidare värst i mina öron, låter "tjockt" och jolmigt. Juice tänker jag mig friskt och sprudlande, liksom. :) Men det är säkert gott!