Skärpta passregler till Bali (Indonesien)

Ett skadat pass kan snuva dig på din drömsemester på Bali

Indonesien har skärpt sina bestämmelser gällande hur skadat eller slitet ett pass får vara för att bedömas som giltigt. Men det finns dock ingen definition av när ett pass är för slitet, skadat eller trasigt. Det är upp till respektive flygbolag att avgöra vid avresa/incheckning. Men om tullen i Indonesien anser att passet är av oacceptabel kvalitet får flygbolaget böta $5000 (45.000kr), vilket har lett till att flygbolagen blivit extremt försiktiga med att släppa igenom passagerare med för nötta eller skadade pass.

Flera incidenter där folk nekats inträde på plats på Bali har rapporterats under de senaste månaderna. Bland annat ett brittiskt par i oktober som nekades tillträde på sin smekmånad pga att hunden hade tuggat på mannens pass. Där hade den brittiska gränskontrollen försäkrade dem om att det inte skulle bli ett problem eftersom alla detaljer var intakta, men paret tvingades återvända till London. Nu i förra veckan flög en australiensisk tonåring till Bali och nekades inträde på grund av en liten skada på passets rygg, en skada som också hade gått obemärkt förbi kontrollen i Australien. Och totalt har mer än 20 rapporter om Australienska turister som nekats inträde till Bali rapporterats sedan innan jul.  

2 kommentarer :

Emma, Sol som sol? sa...

Hundjäkel! Taskigt att försäkras att det är OK och sedan snuvas så. Samtidigt så som passet faktiskt ser ut så varför chansa?
Jag hade en fin fickalmanacka i skinn som var oanvänd, jag slet - eller skar nog försiktigt med en skalpell, faktiskt - ut innehållet och det är perfekt storlek för våra tre pass. Till och med ett resårband ingick så de ligger fint och skyddade.

Christine - 29° sa...

Smart med fickalmanackan! Själv har jag funderat på att köpa ett passfodral fler gånger men sen har det aldrig blivit av.