Beji Griya Waterfall - magiskt

Vattenfall på Bali blir snabbt populära och överfulla av turister, vilket är fullt förståeligt med tanke på naturens skönhet. Men i takt med det jagar vi de mer oupptäckta vattenfallen och i går var vi vid ett sådant, BEJI GRIYA WATERFALL i byn Punggul, beläget ca 1 timme från Kuta. Där var besökarna övervägande lokalbor och platsen otroligt vacker. 


Vid vattenfallet ligger också templet Beji Griya Gede Manuaba vilket gör att man inte får besöka vattenfallet utan att bära en "selendang" (speciell scarf) runt midjan. Det får man låna under besöket och fås vid entré i utbyte mot valfri ekonomisk donation. Man bör också tänka på ha kläder som täcker axlar och knän, och det uppskattas om man bär en "kain" (sarong) runt sig. (Och där fungerar faktiskt vilken sarong som helst, så själv virade jag in mig i strandsarongen). Alla lokalbor gjorde först sina vackra ritualer uppe vid templet vid vattenfallets kant, för att sedan gå till i den dolda canyonen nedanför och in i vattenfallet. Samtliga fullt påklädda och i det 12 meter höga vattenfallets forsande vattnen skrek de ut sina känslor (på ett positivt glädjefyllt sätt). På vägen upp sen följde en vidare procedur under en vattenstråle som rann ut ur ett drakhuvud. Själva stod vi mest och beundrade allt och hur fint Bali är både till natur och tradition. Vi hade med oss extra badkläder men inte extra vanliga kläder (för vi visste inte om templet), så vi avstod helt enkelt från att svalka oss i vattenfallet. Det hade varit lite för jobbigt att kör tillbaks i helt blöta kläder. Punggul Village - Bali - Indonesien

7 kommentarer :

Marianne - Glimt av verden sa...

Så fint der ser ut der! Jeg ville nok likt bedre å besøke dette stedet enn et av stedene hvor det kryr av turister :-)

Anette sa...

Tänk att ni fortfarande kan hitta dessa exotiska platser där det inte är fullt av turister 👌. Bra gjort 👏🏻 det blir ju mer äkta då.

OnTrip.dk sa...

Sikke dog nogle smukke billeder, der er fyldt med masser af stemning. Ja, desværre finder turisterne altid de smukke steder og det bliver ofte overrendt men nogle gange kan man stadig være heldig ;-)

/Annette

Freedomtravel sa...

Waow, ser helt fantastiskt ut!

Ditte sa...

Har nu läst i kapp en del. Njuter av text och bilder och förstår att ni njuter till fullo. Fantastiska vattenfall och härligt att hitta de där det inte är så mycket turister. Stort tack för besöket.

Siv sa...

så vackert, ni har en förmåga att hitta smultronställen överallt.

Emma, Sol som sol? sa...

Det är verkligen något magiskt med vatten som faller. Även regn kan ju vara det. Fascinerande med traditionerna och jag hoppas att folk som gästar landet följer detta med kläder.