Vietnam - minirapport

Vi är tillbaks på Bali igen efter några veckors avstickare till Vietnam. En välplanerad och fullspäckad resa minst sagt, men vi har tack vare det sett otroligt mycket och upplevt det avlånga landet från söder till norr. Vi har bl.a. krupit i krigstunnlar, sett Asiens största torrgrotta, åkt världens längsta linbana, promenerat på Godlen Bridge bland molnen, sett inspelningsplatsen av "Kong: Skull Island", tagit skydd när tåg passerat genom Hanoi med endast centimeters marginal, åkt på flodturer, upplevt pulserande stora städer, magiskt vackra byar och mycket mycket mer. Och kanske har vi fått lite för mycket av både smaklös och konstig mat, för har vi inte smakat Snake Wine så har menyerna stoltserat med allt från grillade grodor till friterade syrsor, levande larver, sköldpadda och tjurtestiklar. Men nu ska alla intryck från Vietnam få marineras inför senare publicering, och vi (och bloggen) återgår till kryddstark god mat och vanlig skön surfsemester på Bali.
Absoluta höjdpunkten på resan var den lilla byn Phong Nha. Som också var så otroligt vacker naturmässigt.

I huvudstaden Hanoi var tågen det mest fascinerande och hur folk levde där precis vid spåret.

Inspelningsplatsen av "Kong: Skull Island" var mäkta läcker med bergen, den illgröna floden och de otroligt låga och trånga grottorna man åkte roddbåt genom för att nå fram. (Obs! Bilden är manipulerad, vi såg inte King Kong)

9 kommentarer :

Emma, Sol som sol? sa...

Den första bilden! Jag trodde det var en akvarell! Oj, ser verkligen fram emot att få hör mer.

Biggeros sa...

Med dina bilder som du visar så känner jag bara WOW vilket äventyr ni har fått erfara. Dessutom att ta till sig all den exotiska naturen som du verkligen fångar upp. Däremot vill jag inte prova på testiklar och dylikt. Modigt gjort🤗

Cathinka - På vift! sa...

Blir roligt att höra mer. Under flera års tid har vi varit påväg men Vietnam är fortfarande obesökt... men en dag så!

travelsis_ sa...

Den översta bilden är verkligen en av mina favoriter, den är såå magisk!
Men shit vad nära tåget går. Jag är uppvuxen nära en järnväg, men då pratar vi kanske 50-100 meter, och det tyckte jag var nära. Hur står Vietnam sig mot Bali i upplevelser?/Pernilla, Travelsis

Lena i Wales sa...

Vackra foton!
Intressant med Vietnam.

Christine - 29° sa...

Tusen tack! :)
Nä testiklar hoppade vi faktiskt över att smaka vi också. Och sköldpadda kändes helt fel det också.

Ditte sa...

Välkomna tillbaka till Bali igen! Se r fram emot mer från Vietnam när upplevelserna marinerats ett tag. Vietnam har jag besökt en del av . Och tåget och järnvägsspåren i Hanoi känner jag igen. Vi åkte tåg till Saigon och flög sedan till Puh Quoc. Året var 2009 och vi såg bara en del av landet.
"Kong" bilden var häftig! Och kul att ha varit på inspelningsplatsen
. Första bilden fastnade jag helt för. Fantastisk!

FREEDOMtravel sa...

Fotot med tåget är otroligt fascinerande!

Marianne - Glimt av verden sa...

Det høres ut som en herlig og opplevelsesrik tur! Men testiklene hadde jeg stått over, altså...