La Plancha - de färgglada paraplyernas grundare

Att jag gillar färg är ingen hemlighet, och jag tycker glada färger sätter guldkant på tillvaron och höjer välmåendet. Jag tror till och med att färg även lockar mig. Ta bara restaurangen LA PLANCHA som exempel. Stället fullkomligt badar i färg och har gjort så sedan dag ett. Då var restaurangen den enda i sitt slag och låg för sig själv på strandkanten i Seminyak. Jag tyckte det nyöppnade stället såg oemotståndligt mysigt ut så vi gick ditt en kväll 2010. Och det var både gulligt, charmigt, färgstarkt och jättemysigt... men maten sög. Ja maten var faktiskt så tråkig att vi aldrig mer satte vår fot där, fram tills nu. Nu nio år senare har konceptet med färgglada paraplyer och färgstarka små sittpuffar spridit sig över ett så stort strandområde att det blivit ett signum för Seminyak. Det finns mängder av likadana restauranger att välja på, alla uppradade kant i kant. Men den mest kända och nu mest omtalade är La Placha, grundaren till allt. Och restaurangen står faktiskt fortfarande som den överlägset mest färgglada. Så vi bestämde oss för ett återbesök, tänkte att med alla konkurrens borde både kvalité och smak på maten ha höjts. Och jo det hade blivit bättre, mycket bättre. Men fortfarande får maten (precis som på alla andra paraplyrestauranger) inte mer än ett ok. Så vi lär fortsätta med vår princip, att äta middag på annat ställe och sen gå till "strandparaplyerna" för en mysigare avslutning med endast en drink eller juice i solnedgången. För det går inte att komma ifrån att den färgglada atmosfären är enormt charmig.
La Plancha - Jalan Mesari Beach - Seminyak - Bali

4 kommentarer :

Emma, Sol som sol? sa...

Här kan vi prata färgprakt! Till och med en färgblind borde kunna se det, liksom!

Bilden ovanifrån, över stranden, är det taget med en drönare eller?

Ditte sa...

Tror ni där gör ett bra val. Seminyak var tämligen "turistiskt" när vi var där 2007 och den hummer vi åt skickade vi ut för den var torr. Men vi fick en bättre som i alla fall var ok. Men det är väl solnedgångarna men lever på just här. Kanske mer än maten.
Läckra bilder och en drink här skulle sitta fint. Jo, det gjorde den även 2007.
Ha det fortsatt bra

Christine - 29° sa...

Ja Ditte, dessa ställen behöver nog inte ha någon speciell mat, för solnedgångarna är det som säljer.

Emma, ja bilden ovanifrån är tagen med en drönare. En liten rackare som får följa med ut ibland. :)

Marias Memoarer sa...

åh så härligt ställe, jag är också svag för färgglada platser och valde t.ex. ett lunchställe i Oslo på basis av att det var så färgstarkt :D Maten var också riktigt bra tyckte jag (Dattera til Hagen heter stället ifall du råkar ha vägarna förbi)