Lantlig lokal frukost

Sista frukosten på vår avstickare till Java avnjöt vi hemma hos en biodlare. Otroligt charmig upplevelse där vi vid ett långbord fick flertalet lokala maträtter. Dels "Oseng tempe mix pete" (typ av tempeh sallad) vilket är väldigt vanligt i Indonesien, syns längst upp i bilden nedan. Och det på tallriken framför är "Sambel telur", hårdkokta ägg som stekts i en tomatchilipasta på något sätt. Det var första gången vi åt sådana, men de var faktiskt godare än vad ögat först trodde. Sen fick vi också grillade kycklingklubbor, ris, grön bönsallad, iste, mangostan och "bakwan jagung" (en typ av majskakor som man äter med ris till). Väldigt gott allting. Men nu kanske någon undrar var det verkligen frukost? Ja det var det. På Java (Indonesien) är det vanligt att man på morgonen tillreder hela dagens mat. Många olika rätter som man sen äter av under hela dagen, så även till frukost. Så detta skiljer sig enormt från klassisk Svensk frukost. Men ganska praktiskt egentligen om man tänker efter, att slippa laga mat flera gånger per dag.

Under frukosten hade vi sällskap av en mycket söt kissemiss, som gjorde allt för att försöka vara med i hopp om att få smaka. Runt hörnet fanns också mängder av surrande bin samt ett par nyfikna kossor. Och som inte det vore nog växte där flertalet kaffeträd, så detta var en riktig idyll. Ett minst sagt charmigt stopp för frukost, och en fin avslutning på vår äventyrsresa bland några av Javas vulkaner.

Indotravelteam - östra Java - Indonesien

6 kommentarer :

Marina sa...

Jisses vad jag saknar alla asiatiska smaker när det gäller mat! Och precis som du säger, lite praktiskt vore det ju att ha allt i matväg fixat direkt på morgonen, problemet här kan väl kanske vara tidsbrist...risken finns väl att jag skulle få äta filmjölk hela dagen ;)

Christine - 29° sa...

Ha, ha! Så sant, jag skulle nog riskera att äta filmjölk hela dagen jag också. För det är så jag startar mina dagar. :)

Biggeros sa...

Ja, en riktigt bra sätt att tillaga och servera mat för hela dagen. Jag ska prova att göra det när svärmor kommer=)
Vilket mysigt och udda sällskap som var i er närhet. Ser väldigt läckert ut som serveras till bords÷))

dianasdrömmar sa...

Så mycket gott kram

Ditte sa...

Så fint att komma ut från de mer vanliga turistområdena och se och uppleva annat. Mycket gott! Vet att jag upplevt liknande på Filippinerna och i Kina att mat lagas för hela dagen så här på morgonen. Tänk, så roligt jag haft av att följa med er på äventyren här. Stort tack!

Lena i Wales sa...

Wow, detta skulle jag vilja smaka!
Ha det skönt!