Vietnam 16 dagar - reseupplägg

I våras reste vi ju till VIETNAM i 16 dagar, vilket bloggen kommer handla om nu ett tag framöver. Jag lät bloggen vara vilande då under själva resan i.o.m. att vi ville se och uppleva så mycket som möjligt. Vi hade gjort oss ett fullspäckat schema på egen hand, där varje dag på resen hade en förskriven plan. Mestadels förbokade turer som vi bokat via nätet någon vecka innan och ett par saker bokade vi på plats via hotellen. Och för hela Vietnamresan valde vi faktiskt bort allt som hade med strand och lugn att göra, för det fanns så mycket annat i landet som lockade oss mer (plus att vi reste till Vietnam då vi var i Indonesien och hade klassisk lång surfsemester).

Temperaturmässigt var Vietnam en resa i sig då vi tog oss från Ho Chi Minh i söder till Hanoi i norr, inkluderat några stopp längs vägen. Och nog föredrog vi värmen i söder jämförelse med långbyxorna som åkte på i norr, men samtidigt var miljön i norr så oerhört magnifik att vi inte hade velat missa det för en sekund. Platserna som vi fastnade lite extra för var den lilla byn Phong Nha (i mitten) med alla sina grottor och vackra floder. Samt charmiga Hoi An hade vi gärna stannat i över en natt istället för det korta dagsbesök vi hade inplanerat. Sen var miljön runt Trang An och filminspelningsplatsen av "King Kong: Skull Island" otroligt läcker, så det var också en av höjdpunkterna.

Det vi föll minst för var nog staden Ho Chi Minh. Men samtidigt hade vi inte velat vara utan den delen av resan heller, för därifrån besökte vi krigstunnlarna och gled fram på Mekongfloden. Och hade vi inte gjort det hade vi aldrig testat skjuta M16 och aldrig smakat "Snake Wine", vilket blev två mycket speciella saker att minnas. Men jag minnas också allt annat konstigt som erbjöds i matväg... tex. grodor, tjurtestiklar, ankfoster, sköldpadda, friterade insekter osv. Inget vi ens vågade eller lockades av att testa. Men bortsett från den konstiga delen så var maten tyvärr en besvikelse. För den var både lam, tråkig och smaklös. Eller så hade vi extrem otur. Men jag har aldrig ätit så mycket extra soya och chilisås i hela mitt liv som under denna resa. Hi, hi!

Vi upplevde otroligt mycket under våra 16 dagar i vackra Vietnam och det var en fantastisk resa. Det enda vi så här i efterhand hade ändrat vore resans längd. Att korta resan en dag, för 15 dagar får man stanna i Vietnam utan visum (det hade vi missat). Och den där ynka extra dagen var inte värd krånglet och pengarna. 

Några av resans stora höjdpunkterna går att se här nedan och de kommer vara "tryckbara" sen så snart respektive inlägg publicerats.
5 kommentarer :

Titti08 sa...

Har aldrig varit till Vietnam, dock planerat det några gånger.
Ska bli kul läsa om er resa.
Kanske blir det ett besök framöver även för oss.

Lena i Wales sa...

Vietnam verkar ha blivit väldigt populärt land att besöka.
Skönt, med tanke på dess hemska historia.
Ha det bra!

Renates Reiser sa...

Så utrolig mange flotte steder dere besøkte under oppholdet i Vietnam! Gleder meg til å lese mer. :)

Ditte sa...

Trevligt med en tur till Vietnam. Vi var här några gånger under vår tid i Peking och blev väldigt förtjusta i landet. Hänger nu gärna med på er resa. Vi hade inte direkt bokat så mycket i förväg utan gjorde det på plats och med hjälp av vänner. Er resa blev helt klart mer varierad än vad våra blev ...
Några av era höjdpunkter upplevde vi också. Men vi är med.

Emma, Sol som sol? sa...

Nu ska jag läsa ikapp! Tycker det var helt rätt gjort att lägga bort blogg delen under resan för man kan ibland även behöva smälta intrycken för att göra situationen och upplevelsen rättvisa.

Ska bli jättekul att få läsa om allt!