Ba Na Hills & Golden Bride

För något år sedan såg jag en bild på Golden Bridge på Instagram och sparade bilden i min mapp "platser i världen jag vill besöka". Och den sekunden av knapptryckning gjorde att vi väl i Vietnam (nu i våras) hamnade på SUN WORLD BA NA HILLS, där den speciella gångbrons som hålls upp av två stora stenhänder ovanför molnen är belägen.  

Men utan att ha läst på om själva Sun World så bjöds vi först på en liten chockupplevelse när vi väl kom upp. Känslan var att vi lämnade Vietnam där nere vid havet, men efter att ha åkt världens längsta linbana upp till 1487 meters höjd så klev vi av i ett gammalt Frankrike. Ju mer vi promenerade runt i den charmiga staden och ju längre vi gick och desto fler linbanor vi åkte, desto mer förvånades vi och ju galnare och galnare kändes allt. Sun World kallas för "heaven on earth" på grund av dess spektakulära klimat och väldigt speciella naturlandskap. Men jag tror också det kallas "himlen på jorden" för att det är ett gigantiskt lekland för vuxna, där enormt mycket mixas och blandas på ett väldigt annorlunda sätt. Och man kan lätt spendera en heldag här! Ja till och med bo här om man vill.Utöver den franska byn som var väldigt vacker och ståtlig med alla sina pampiga byggnader, så passerade vi också Le Jardin D’Amour Gardens med helt makalösa blomsterplanteringar, samt en buddistisk bergstopp med mängder av tempel i olika magnifika utföranden. Sen när vi bara gick genom en dörr så hamnade vi plötsligt på en "Fantasy Park" också, och inte vilken som helst utan landets största! Sååååå galet! Och när Björn insåg att alla spel var gratis (ingick i inträdesbiljetten upp) så blev det ännu galnare. Så vi testade massor. Och befann vi oss inte spelandes, eller öga mot öga med dinosaurier, så omgavs vi av karuseller och åkattraktioner som snirklade sig både inomhus och utomhus.
Efter att ha spenderat mängder med timmar promenerandes på världens kanske knasigaste bergstopp nådde vi fram till GOLDEN BRIDGE, den 150 meter långa och speciella gångbron som jag så gärna ville se. Bron invigdes officiellt 2018 och omskrevs snabbt i TIME Magazine som “Top 10 best destinations of the world”  och The Guardian skrev “The world’s most impressive pedestrians’ bridge”. Idag är Golden Bridge en enorm ikon för Vietnam och lockade 2,7 miljoner besökare bara under första året. 


Ba Na Hills - 2 mil från Da Nang - Vietnam

3 kommentarer :

Emma, Sol som sol? sa...

Wow! Vilket otroligt ställe! Som alltid där ni reser är det fullt med färg, så otroligt! Och spännande! Det ser så rent ut!

Handen som håller upp bron är så himla läcker! Hänger den ihop med armen som sträcker sig över den stenlagda parken?

Vilket ställe! Fast grisarna var otroligt smaklösa, haha!

Nu har jag tittat igenom bilderna tre gånger, tror jag.

Vilket ställe ...

Christine - 29° sa...

Ja massa färg! Det var ett riktigt färgglatt ställe, och sen gillar jag ju färg så det blir ofta att kameralinsen dras just sådan motiv.

Håller helt med om att grisarna är riktigt smaklösa. Det fanns faktiskt en del sådan också. Ha, ha!

Armen som pekar satt inte ihop med själva bron, men den pekade ut vart ingången till bron var. Så på ett sätt så hörde de ihop ändå. :)

Emma, Sol som sol? sa...

Ahhhhh! Vad jag inte såg var att det var ju en hand till där som håller upp bron. Helt fantastiskt!