Dark Cave - geggigt men coolt

Inför vårt besök vid DARK CAVE i Vietnam hade jag inte i min vildaste fantasi trott att zipline var sättet att ta sig fram på för att nå grottans öppning. Det kom helt enkelt som en rolig bonus. Dessutom visade det sig vara Vietnams längsta zipline! Så det var med extra glada stegade vi vandrade upp i tornet och kastade oss ut längs de 400 meter långa vajrarna. (Det gick även att åka båt över om man hellre föredrog det färdsättet). På andra sidan floden stegade vi sen ner i det kristallklara turkosa vattnet till ett lite förvånat andetag och orden "burrrr!" För det var absolut inte så varmt som jag målat upp i mitt inre sinne. Men efter några sekunder hade kroppen vant sig. Och fullt utrustad med både hjälm och pannlampa på huvudet.det var bara att simma mot grottans magnifika öppning. Som landkrabbor följde en promenad in i mörkret, bland hala klippväggar och trånga passager. Där även underlaget under fotsulorna många gånger kan liknas med hala bananskal. Det var geggigt både lågt som högt. Och mitt dumma val av vit baddräkt fick jag bittert ångra (har ingen aning om hur jag tänkte där, men förmodligen inte alls) för den är fortfarande (ca 7 månader senare) fint fläckig av leran. 
En mycket cool upplevelse var det, om än väldigt mörkt och det är just därav grottan fått sitt namn; Dark Cave. Men vi gick så långt in vi fick gå enligt guiden och nådde ett mindre utrymme fyllt med ännu mer gegga. Där fanns en handfull andra turister som roade sig med ett ordentligt gyttjebad.... men vi tackade snällt nej och vandrade nöjda tillbaks utan helkropps-ler-behandling. Väl ute i dagsljus igen följde en kort kajakpaddling bort till ett "lekland", där vi roade oss en timme eller två med att åka fler linbanor och klättra i alla möjliga repanordningar, för att alltid sluta på samma sätt; plums ned i vattnet.
Dark Cave - Phong Nha - Vietnam

3 kommentarer :

Emma, Sol som sol? sa...

Ja, när det kommer till sätt att hoppa ned i vatten så är människan rätt uppfinningsrik!

Inget lerbad för er? Fast det såg ut som att ni fick er beskärda del ändå.

Ditte sa...

Vilken upplevelse! Och en överraskning blev det ju också. "Zipline"har jag testat i Kina och i samband med på en vandring på kinesiska muren, en orörd del. Men tyvärr var det ingen grotta där på andra sidan.
Härliga bilder och jag hade gärna varit med.

Marianne - Glimt av verden sa...

Oi, det var virkelig en annerledes grotteopplevelse! Zipline, bading og leire, et slikt grottebesøk har jeg aldri hørt om før. Kult!