Kryssning vid Halong Bay

En av Vietnams största turistattraktioner är att kryssa bland HALONG BAY´S många tusentals sockertoppsformade öar. Och i slutet av vår resa hade vi bokat in oss på en 2-dagarskryssning med V'Spirit Cruises, för att uppleva den omtalade magin på vattnet i norr. Förväntningarna från min sida var skyhöga och för säkerhets skull hade vi bokat via nätet i god tid innan, så vi inte skulle missa detta. Miljön var exakt så vacker som jag föreställt mig, de höga öarna som stack upp ur de smaragdgröna vattnet var synnerligen läckra, och båten var både lyxig och fin. Men tyvärr så fick vi det absolut minsta rummet på båten, dessutom det enda rummet utan balkong. Så den dricka och tilltugg vi köpt med oss för att avnjuta på vår egen balkong medan vi gled fram på vattnet... ja den drömmen sjönk till botten snabbare än en tegelsten. Och den lilla detaljen hade tyvärr min långsinthet svårt att släppa under hela turen. Men som sagt, miljön var häpnadsväckande fin, personalen fantastisk, båten tjusig och upplevelsen som helhelt var läcker. Under kryssningen stannade vi till och paddlade kajak vid en musselfarm, vi åkte mindre roddbåt in i en grott, deltog i en matlagningskurs, testade att fiska bläckfisk, tittade på andra som deltog i morgon-träning och avnjöt en 7 rätter middag på kvällen. Där jag blev extremt imponerad av konstverken som kocken gjort med morötter och andra frukter och grönsaker.
6 kommentarer :

Ditte sa...

Så fint att få följa med er här på Halong Bay i text och med vackra bilder. Har för egen del "bara" gjort en dagstur här men den var minnesvärd. Kan förstå er besvikelse när ni fick den minsta hytten och ingen balkong. Troligen gick det inte heller att byta den. Men upplevelserna härutöver måtte vara minnesvärda. Och vilka fantastiska skapelser som kocken skapat. Imponerande.

Lena i Wales sa...

Så fantastiskt!
Gott nytt år!

Marianne - Glimt av verden sa...

For noen år siden hadde jeg booket en reise til Sørøst-Asia og bestilt overnattingstur til Halong Bay, men reisen måtte dessverre avlyses, og siden har jeg reist mange andre steder, men fremdeles ikke til Vietnam. Det står fortsatt på ønskelisten :-)

Travelsis sa...

Kan förstå dig vad det gäller balkongen, men det låter som ni hade det toppen på båten!!

Annie - Stora Små Äventyr sa...

Det ser fint ut på båten, men trist att ni inte fick balkong.

Christine - 29° sa...

Det gick tyvärr inte att byta rum för båten var fullbokad (vi försökte verkligen). Men det var en jättefin kryssning och otroligt vacker natur, även utan balkong. :)