Mua Cave - där draken vilar på toppen

Efter tempelkomplexet Bai Dinh och flodturen vid Trang An och Skull Island väntade tredje och sista stoppet på vår långa dagstur i Vietnam; MUA CAVE. En vacker plats som blivit känd för den stora drakstatyn som vilar på toppen av berget. 500 ojämna trappsteg behövde man gå för att nå dit (till den högsta punkten utav två utsiktsplatser / bergstoppar) varifrån man fick en magisk vy över stora risfält, bergstoppar, staden Ninh Binh och floden vi precis åkt. Så det blev ett fint sista intryck på vår fantastiska resa genom Vietnam. Ett land som imponerade på många sätt, framförallt naturmässigt, och som vi gärna åker tillbaks till en dag. 

Mua Cave - Hoa Lư District - norra Vietnam

6 kommentarer :

Emma, Sol som sol? sa...

Vilken otrolig miljö det är, det är så magiskt vackert! Och självklart ska det vara en drake där, kan det bli mer passande?

Bilden på brudparet, så vackert! Hade de gått dit upp själva eller finns det hjälp? Fixa sig i ordning och sedan knata upp dessa femhundra trappsteg låter lagom lockande. Kanske svidade de om på toppen ...

Christine - 29° sa...

Brudparet hade gått ditt upp för egen maskin och såg så himla vackra och oberörda ut där på toppen. (Själv var jag röd som en tomat i ansiktet och full av svettpärlor, ha, ha!) Dom (och ett till brudpar) hade också med sig ett eget entourage med makeup artister, assistenter, fotografer, "vilotält" mm.

Lena i Wales sa...

Vilka upplevelser!
500 steg, puh!
Ha det bra!

Marianne - Glimt av verden sa...

For noen flotte omgivelser! Det ser ut som det er verdt å streve seg opp 500 trappetrinn i varmen for å få oppleve det stedet :-)

Freedomtravel sa...

Vilken miljö! Exotiskt och vackert!

Siv sa...

Fantastisk miljö, en härlig drake och ett vackert brudpar vilka kontraster.
Din foton är så inbjudande att man nästan upplever att man är på plats. Fortsätt fota och skriv, du gör det så bra!