Trang An & Skull Island - makalöst vackert

Floden TRANG AN var dagsturens andra stopp (efter Bai Dinh tempelkomplex) och en riktigt läcker upplevelse, bortsett från att vår lilla båt var så tungt lastad att man kunde känna vattenytan med fingertopparna när man höll i relingen. Hi, hi! Men vi tog oss runt på floden utan att sjunka och det var i en fantastisk vacker miljö. Längs vägen gled vi också igenom flertalet grottor (bergskanaler kanske det kan kallas?) för att ta oss fram, varav den längsta var 250 meter! Så coolt!

Floden Trang An är ett stort landskap av klippor, skogar, floder och grottor som ligger i hjärtat av Vietnams Ninh Bìn-provins. Området är speciellt, och är också listat på UNESCOs världsarvslista. Och mitt bland detta ligger den lilla ön Skull Island som är känd från flertalet King Kong filmer. Nu senast från "Kong: Skull Island" som spelades in där 2017. Och på den ön fick vi gå iland och promenera runt själva för att se rekvisita som stannat kvar. Så har man sett filmen känner man igen så väl byn och stammen i röda kläder, samt båtvraket i vattnet. Och jag som älskar film tyckte detta va läckert att se och gå omkring bland! Men självaste King Kong såg vi inte... eller kanske tyckte vi oss skåda honom på håll... ;)


Trang An - Skull Island - Vietnam

4 kommentarer :

Emma, Sol som sol? sa...

Vilken häftig upplevelse! Och att människan har funnit alla dessa "mellanhavochberg-passager". Och så klart skapar några egna ...

Ladies Abroad sa...

Fantastiskt vackert! Måste kanske åka tillbaka till Vietnam.

Stinaz Resor sa...

Hej

Så fantastiskt underbart det ser ut.
Älskare verkligen Asiens natur och klimat. All grönska, berg, outforskade plaster och ja allt <3
Tack för att du delar med dig.

Kram Stina

Travelsis sa...

Så häftigt med bergspassagerna! Hm lite läskigt att vara så tungt lastade.