Rullad glass - så jädra gott!

Rullad glass slog igenom stort på Bali för ett par år sedan, då såldes "rolled ice cream" lite överallt. Till och med från små vagnar ute på gatorna i Kuta och Seminyak. Men nu i år tycks den speciella glassen ha rullat iväg och populariteten smält bort. Till vår glädje finns ändå kedjan XOXO - ROLLED ICE CREAM fortfarande kvar, vårt favoritställe! Deras "Nuts About You" är den bästa av dom bästa. Glass som rullats över banan, kola- och chokladsås och hackade jordnötter! Mums! Och hur själva glassen görs / rullas är beundransvärt att titta på bara det, vilket sker varje gång man beställer - för först då görs / rullas glassen och framför ens ögon.

Så här görs rullglass:
Glassbasen är en rinnig smet (tänk lös pannkakssmet) som hälls ut på en stor rektangulär frysplatta som håller ca 20 minusgrader. Smakerna läggs sedan på och därefter sätts ett intensivt hackande igång med verktyg som liknar spackelspadar. När allt är blandat dras smeten ut till ett tunt lager över större delen av frysplattan. Då fryser smeten i ett tunt lager och formas sedan till rullar med hjälp av "spackelspaden" som skrapar upp glassen likt rullar. Det tar ungefär 3-5 minuter att göra en glass och kunden tittar på när allt skapas. Rätt intressant och läckert att se faktiskt.

Xoxo finns på fyra platser på södra Bali, tre stycken i Kuta; på gatan Poppies II, i Discovery Shopping Mall och Beachwalk Shopping Mall. Och i Seminyak finns det ett ställe på torget (i centrumet).

Jalan Poppies II - Kuta - Bali - Indonesien

5 kommentarer :

Lena i Wales sa...

Wow, älskar glass! Blir så sugen!
Ha det skönt!

Emma, Sol som sol? sa...

Jädrans så gott det där såg ut! Definitivt den jag med skulle välja, älskar nötter i glass. Letar alltid efter en god pistage och pecan. Minns i USA att de hade en med pecan och kolasås ... Gu va gott!

Helena sa...

Så häftigt det låter med rullad glass. Det vill jag testa!

Freedomtravel sa...

Jag har läst två gånger, men jag fattar inte (lite trög, haha). Hur rullar man glass ...?

Christine - 29° sa...

Så sant Helena, bra undran! Har lagt till det i texten nu. :)