Fria från karantän! -Och en upplevelse rikare.

Nu har vi checkat ut från karantänhotellet och semestern kan börja på riktigt. Ja så känns det, trots att vi redan varit här i fem dagar och bott enormt mycket lyxigare än normalt, blivit överrösta med mat, haft sol och fint väder, och massor med tid vid poolen. 

Om någon undrar om vi tog skada av karantänen? 
-Ja vi gick väl upp sisådär 15 kilo på 5 dagar! ;-)

Alla som reser till Bali just nu måste sitta i karantän, 3-7 dagar beroende på hur många doser COVID19-vaccin man har. Men reglerna ändrades faktiskt under vår andra dag här, till att resenärer med 3 doser vaccin bara behöver spendera 3 dagar i karantän, så för vår del blev det till det positiva. Sen valde vi att ändå bo kvar på samma hotell de sista två dagarna pga att vi inte skulle få några pengar tillbaks och vi betalt dyrt för ett paket med all inclusive. Så vi förflyttades till den vanliga hotelldelen, fick ett finare rum, fick tillgång till de finare delarna gällande både pool och restaurang, och blev fria att lämna hotellområdet. Och likt hotellets övriga (få) vanliga gäster var vi säkert och rejält avskilda från karantän-människorna. 

Själva karantänen har inte varit hemsk, absolut inte. Vi har bott på femstjärniga ROYAL TULIP SPRINHILL RESORT i Jimbaran. (Merparten karantänhotell tillhör den dyrare och lyxigare kategorin). Ett ”quarantine bubble hotel” vilket innebär att en del av hotellet är avsatt endast för karantänsgäster. På det här hotellet en ganska "liten" del, men som väl där kändes stor för att hotellet som helhet verkligen är enormt stort. Och till skillnad mot om vi bott på ett ”In-Room Quarantine Hotel”, där man inte får lämna rummet alls, så har vi fått röra oss fritt i vissa hotellområden. Fått utnyttjat pool (den mindre), gym, ätit mat i två av hotellets utomhusrestauranger (verkligen enormt mycket mat har ingått), gjort aktiviteter som yoga, cupcakes-kurser, målning mm. Men under hård bevakning av vakter, som verkligen säkerställt att man följt reglerna. Man har varit tvungen att bära mask hela tiden, utom i poolen och när man ätit. Och man har som sagt verkligen inte fått göra några "övertramp", och behövt scannat en QR kod så fort man förflyttat sig (man trackades via en app). En dag var det en kvinna som gick lite vilse på väg till yogan och då kom två vakter springandes i sådan raketfart att jag nästan trodde tanten skulle svimma. Karantänsrummen var sanerade innan man kom, och utanför varje rum stod ett litet bord där det levererades sådant som vatten, snack, handdukar, shampoo mm som man själv fick lyfta in på rummet. Ingen fick gå in på rummet mer än de som bodde där och de läkare som kom och gjorde tester. Pcr-test bland annat och så kollades sådant som blodtryck, att man inte hade feber mm. Så trots att karantänen varit tipptopp har det ändå varit några nervösa dagar. Man måste nämligen uppvisa 3 negativa pcr-test innan man blir utsläppt från karantänen. Det första testet görs precis innan avresa, det andra direkt på flygplatsen vid ankomst, och det tredje sista dagen i karantän. Men nu har vi som sagt fått godkänt på alla tester, fått våra bevis och pappret från regeringen på att vi är "clearade" och får nu semestra på Bali. -Så det ska vi verkligen göra, för som vi har längtat!


Royal Tulip Springhill Resort - Jimbaran - Bali - Indonesien

3 kommentarer :

Åsa sa...

Vilken lyxig karantän! :)

Kul att ni är ute och rör på er igen! Underbara Bali!

Siv sa...

Nu börjar semestern. Inte fel att sitta i karantän heller,
ser jag. Ha det så skönt!

Anonym sa...

Äntligen Balisemester igen 🙏 Nu ser vi fram emot att få ”resa” med er igen 😎😉/kram Anette