Grojogan twin waterfall

I vår jakt på de ännu oexploaterade vattenfallen på Bali har vi nu besökt vårt andra vattenfallet på den här resan som vi avstått från att bada i. Och av bilderna förstår man nog varför. Samtidigt så är GROJOGAN TWINN WATERFALL endast ett exempel på hur verkligheten faktiskt ser ut. Att naturen går mot att snart innehålla mer plast och skräp än levande ting. Det här vattenfallet ligger långt ned på södra Bali, vilket gör nedskräpningen ännu tydligare då vattnet passerat väldigt många byar längs vägen. -Men varför kan inte mänskligheten ta hand om den här planeten? Jag blir bara så vansinnigt trött på att se sånt här och att bada i hav fulla av plast. 


Grojogan Twin Waterfall - Pejaten - Tabanan Regency - Bali - Indonesien

3 kommentarer :

Saralisa sa...

Hej
Skall till Bali i mitten av september. Tänkte göra en utflykt till något vattenfall när vi är i Ubud. Vilket vattenfall skulle du rekommendera då? Kan åka en bit. Gärna så lite turister som möjligt, vacker natur och roligt om det går att bada.

Christine - 29° sa...

Så kul att höra! :)
Runt Ubud finns många fina vattenfall att bada i. Tex:
-Sumampan Waterfall, där går även att simma/ta sig fram i vattnet uppåt så hittar man ytterligare ett vattenfall vilket många missar.
-Suwat Waterfall, där man kan testa en bambuflotte.
-Tukad Cepung Waterfall, väldigt fin miljö med höga klippväggar. (dock väldigt populärt)
-Krisik Waterfall, påminner om ovanstående men inte lika mycket turister.
-Tegenungan Waterfall, ett "modernt vattenfall" där det är väldigt anordnat runtomkring och man kan bada i en riktig pool och se ut över vattenfallet.

Längre norrut finn även många fina vattenfall, högre och med renare vatten. Vattenfallen Sekumpul & Lemukih (samma vandring) är tex väldigt fina.

Anonym sa...

Verkligen trist med all plast överallt. Har upplevt det också i Thailand och i Vietnam 😢, men plasten ökar ju även här hemma i naturen 😒/Anette