Hotel SOL by Melia i Benoa, Nusa Dua

Under vår första "fria" vecka på Bali (efter karantänen) har vi bott i Nusa Dua på Sol by Meliá. Så hette i alla fall hotellet på Hotels.com där vi bokade, men efter viss förvirring lärde vi oss på plats att hotellet heter SOL BENOA. Det var ett charmigt äldre hotell med privat strand och fina rum, så vi har trivts bra. Dessutom exemplariskt beläget med gångavstånd till surfbrytet SriLangka, samt flertalet fina matställen på strandkanten. Hotellet får även stort plus för sin gröna och lummiga oas som gjorde helheten till det ännu mysigare. Och en rolig detalj var att man vid varje träd / fruktträd kunde läsa på en sten nedanför stammen vem som planterat det och när. 

Hur hotellet är när livet på Bali är som vanlig kan vi bara sia om. För vi var nästan de enda gästerna, på deras totalt 128 rum, så det kändes rätt konstigt faktiskt. Och av fullt förståeliga skäl så höll hotellet inte allt öppet. Av deras 3 restauranger var endast 1 öppen och meny begränsad, frukosten var en satt meny och inte buffé, spa och gym var stängt, likaså juice- och glassbaren. Och alla solstolsdynor och parasoll var inte tillpiffade / utlagda som vanligt. Men som sagt, fullt förståeligt med tanke på coronaistuationen och hur läget är på Bali just nu. 
Hotel Sol Benoa - Nusa Dua - Bali - Indonesien

1 kommentarer :

Anonym sa...

Det ser ju hemtrevligt ut om än ödsligt. I normala fall skulle man njuta av lite enskildhet, men det kan nog bli lite för bra också tycker jag det verkar som./Anette