Båt mellan Nusa Lembongan och Penida

Det går väldigt många färdiga dagsturer till Nusa Penida från Bali, där man under en heldag i högt tempo slussas runt till de mest kända platserna. Men det går såklart att åka till Penida från Lembongan och uppleva ön på egen hand via moppe, vilket vi gjorde här om dagen. Det var både smidigt och kul, och vi hann se Teletubbis Hill, Peguyangan tempel, Manta Cliff o Tembeling Beach & Forest.

Båtar trafikerar dagligen sträck Lembongan - Penida mellan 07.00-15:00. Vid brofästet av den gula bron på Lembongan, på höger sida, finns en liten "kiosk" som säljer båtbiljetter och det tar knappt knappt 10 min att åka mellan öarna. För turister är priset 50.000Rp (ca 33kr) per person per enkel resa. Och när man väl köpt sin biljett får man sätta sig och vänta tills helst 10 personer köpt en biljett, då går båten. Det finns med andra ord inga förutbestämda tidsavgångar utan båten avgår när tillräckligt många ska åka. Och samma sak gäller från Penida när man ska tillbaks till Lembongan sen.

Väl på Penida så går det snabbt att få tag i en moppe. I vårt fall hann vi inte ens kliva upp från stranden innan vi fick frågan "rent bike?". Och om någon mot all förmodan inte skulle komma och ställa frågan så ligger flera turiststånd och uthyrare precis ovanför strandkanten. 

0 kommentarer :