Warung Sunny - Gili Air's godaste mat!

Älskar när något enkelt och billigt överraskar rejält. Och WARUNG SUNNY som vi hittade idag är ett sådant ställe, där man sitter enkelt under halmtak och med höns springandes runt fötterna. Men den maten alltså, verkligen imponerade, med fantastiska smaker. Jag åt deras Lombok Burrito, fylld med kyckling, sallad, ananas, starka såser och kryddor i en underbar blandning. En sådan där rätt som jag förmodligen kommer drömma om.


Warug Sunny - Gili Air - Lombok - Indonesien

Dagens bild - Lucky's Bar


Lucky's Bar - Gili Air - Lombok - Indonesien

72 timmar i Kuala Lumpur

Vi har nu tillbringat TRE HELDAGAR I KUALA LUMPUR, Malaysias huvudstad, som är en av världens yngsta huvudstäder. Där gigantiska byggnader gav en snudd på nackspärr, där tåg gled förarlösa fram uppe i luften, och shoppinggalleriorna avlöste varandra till synes utan slut. Staden skulle jag likna med en labyrint i olika nivåer och inte den mest promenadvänliga, och när man väl hittade de upphöjda gångtunnlarna kände man sig bitvis som en råtta insläppt för att följa strömmen. Men vi har under vår förhållandevis korta vistelse i staden upplevt tillräckligt mycket för att känna oss mycket nöjda. Vi har bott jättebra på Capri by Fraser, besökt Aquari där jag likt ett barn fått imponeras av att gå i en vattentunnel, vi har skådat stadens enormt välkända tvillingsskyskrapa; Petronas Twin Towers, ätit modernt på Greyhound Café, gått 272 trappsteg upp till Batu Caves, suttit i Sky Box högst upp i Kuala Lumpurs näst högsta byggnad, vandrat med ficklampor bland över 200.000 fladdermöss i Dark Cave, samt besökt multi-temaparken Sunway Lagoon. Men mer om allt detta kommer först i maj, då mer tid får ges till respektive upplevelse. För nu reser vi tillbaks till Indonesien, mot Gili, Lombok och Bali.


Ny boardbag på gång

Nu har vi kommit på en egen design på boardbag, och som bör minska antalet skador på surfbrädorna när vi flyger. Så nu är det bara att hålla tummarna att skräddaren också har fattat vår design fullt ut, vilket återstår att se om en vecka eller två. Och med tanke på tygvalet så kanske det blir jag som för alltid får bära brädorna här framöver. Ha, ha! Hur som helst så tror jag att det blir en snygg surfbag.

Cross längs stranden

Nu har vi bytt ut surfbrädorna mot varsin annan strandleksak och haft en rejäl lekdag! Vi har kör cross under 2,5 timme längs en strand långt bort från turiststråken på Bali. Så otroligt roligt! Det resulterade visserligen i en sträckt muskel och ett par värmeutslag för min del. Men det var det värt alla gånger om. Så kul! Och mannen min blev typ 18 år igen för en dag. :)


Bali Dirt Bikes - Tabanan Beach - Canggu - Bali

Crystal Bay

Bilderna från CRYSTAL BAY visar ett sagolikt vackert strandparadis. En ca 200 meter lång vitgrå sandstrand på Nusa Penidas västkust, där vattnet är minst sagt kristallklart och exemplariskt för snorkling. Men det roliga med den här platsen, sett ur ett fotoperspektiv, är att i vanliga fall brukar det vara svårt att förmedla hur vacker en plats är i bild, men den här platsen gjorde sig snäppet bättre på bild än i verkligheten.
(Tur via Bali Cili) Crystal Bay - Nusa Penida - Indonesien

Broken Beach

BROKEN BEACH på Nusa Penida såg vi framför oss som en helt ny upplevelse, en plats vi aldrig sett. Fram tills vi kom dit och efter ett tag insåg att vi faktiskt redan varit där, fast i vattnet nedanför. Där ligger nämligen Manta Point, en populär plats för att se rockor, och som vi snorklade vid för ett par år sedan. Lite komiskt hur det kan bli. Och den gången såg vi inga rockor alls men nu såg vi några från land vilket var kul. Helheten på själva platsen blev också något utav en aha-upplevelse, för allt fick ett helt annat perspektiv sett från land. Broken Beach som låg där inne hade vi vid snorklingstillfället inte en aning om, att något så vackert vilade innanför en klippöppning.Men alltså den där skylten, "Hati Hati Selfie", gav oss ett gott skratt. Är det så vanlig nu att man behöver varningsskyltar? Lite galet kan jag tycka, men ser man till fakta så har selfies blivit en allt vanligare dödsorsak under senare år. 2015 dog t.ex. fler av selfies än av hajattacker. Så nästa gång du går och lägger dig med mobiltelefonen i sängen, tänk på att den är farligare än en haj. ;) 

(Tur via Bali Cili) Broken Beach - Nusa Penida - Indonesien

Kelingking cliff - mest fotade platsen på ön Nusa Penida

Ca 30-40 min med motorbåt från Bali hittar man en underbara liten ögrupp som består av tre öar; Nusa Penida, Lembongan och Ceningan. De två sistnämnda har vi besökt flera gånger tidigare och även trollbundits utav. Men Penida, den största och minst utvecklade ön, satte vi våra fötter på för första gången igår. Det var en mycket mer kuperad ö, med skumpiga små vägar och där bilar knappt kunde mötas i bredd. Men det var också en oerhört vacker ö! Vårt första stopp blev KELINGKING CLIFF, som utan tvekan är den mest fotograferade platsen på hela ön. Vilket också är fullt förståeligt. Vi hade turen att komma dit bland de första turisterna, men när vi sedan lämnade så var det faktiskt små köbildningar till vissa "fotoplatser". (Det fanns bl.a. en platå högst upp som tydligen alla ville sitta och fotograferas på). Den vackra stranden nedanför, Keligking Beach, kunde man såklart promenera ned till via å en otroligt läcker gång.

Kelingking cliff - Nusa Penida - Indonesien