Grand Mirage Resort - femstjärnigt i Nusa Dua

Under tre nätter varje år, då vi firar bröllopsdag, bor vi alltid på ett dyrare och finare ställe. I år blev det femstjärniga GRAND MIRAGE RESORT & THALASSO i Nusa Dua. Beläget som typ det sista stora hotellet mot Benoa-hamnen. Ett verkligen enormt hotell som tillhandahöll 8 restauranger, 2 barer, 3 utomhuspooler, 1 privat strand och 1 spa. Även frukostbuffén var enorm, och inte bara stor till ytan utan också till utbud. Första morgonen sprang vi omkring som yra höns, då vi även trodde att vi hade ynka 30 min på oss till stängning... vilket sen visade sig vara 1,5 timme. Hur som helst så hade en frukostkarta inte suttit fel så man sluppit viss förvirring. Men till dag två var vi mer orienterade och hade också lagt upp en frukostplan för hur saker skulle hämtas. (Snacka om stora problem man kan ha på semestern. Ha, ha!)

Hotellet var fint och tjusigt på alla sätt och vis, men jag tycker man hade kunnat få sängen så där vackert bäddad varje dag och inte bara vid ankomst. Och helhetskänslan osade en stor dos all inclusive, vilket gör att jag inte kan ge hotellet högsta betyg. Men det erbjöds mängder av olika aktiviteter dagtid och det var underhållning på den stora scenen varje kväll. På hotellets egen strand stod solstolar prydligt ordnade och man kunde hyra sig en egen gazebo mot en extra avgift. Vi hängde mest i poolerna under våra dagar och på de stora orangea flytsäckarna i bästa "lathetsanda". Och att deras endless pool hade 18 års åldersgräns ger jag stort plus.


Grand Mirage Resort - Jl. Pratama No.74 - Nusa Dua - Bali - Indonesien

Sju år som gifta

För nio år sedan ställde han frågan han redan visste svaret på. Det var under en picknick på en strand på Bali. Två år senare sa vi ja på en strand i Thailand. Och sedan dess har varje bröllopsdag spenderats på en strand, så även vår sjunde bröllopsdag nu den 14 februari.

Grand Mirage Resort - Nusa Dua - Bali - Indonesien

Bali Chaya Hotel i Seminyak

Första hotellet på Bali är nu avcheckat för den här resan. BALI CHAYA HOTEL i Seminyak. Ett billigare boende med bra läge. Och i det stora hela ett bra hotell, med mycket trevlig personal som gav en familjär känsla. Enda nackdelen var egentligen balkongen, som inte hade några möbler alls, så den blev rätt meningslös. 
Jl. Padma Utara - Seminyak / Kuta - Bali - Indonesien

Krisik Waterfall - underbar upplevelse

Björns sammanfattning av dagen är att vi åkte för att ta en privat djungelduch. Ha, ha! Och det stämmer. Dagens utflykt gick till KRISIK WATERFALL. Ett fantastiskt fint och vacker vattenfall visade sig, med svalkande vatten, och beläget ca 1,5 timmes mopperesa från Seminyak i söder. Från den enkla parkeringen bjöds vi först på en charmig promenera längs flertalet risfält, där varenda bybo glatt hejade och vinkade från skördens arbete. I en liten bambu-kur betalde vi inträdesavgiften på 20.000Rp / person (ca14kr), och varmare och gladare välkomnande än från han i luckan mins jag inte när vi fick. Därifrån följde sedan en kortare promenad nedåt, via en anlagd stig. Och när vi nådde botten av ravinen åkte flip-flopsen av, och till ett å annat "aj aj, mina fötter är inte vana än" så fortsatte promenaden barfota i (det steniga) vattnet. I en miljö som var så vacker och cool, med mörka och enorma klippsidor på varsin sida.Gick man åt vänster (när man först kom ned till ravinen) så kom man fram till ett tunnare vattenfall i en grotta, mycket fint i sin miljö som nästan omfamnade det. Och gick man åt höger så kom man till ytterligare ett vattenfall, ett bredare där det även gick att bada. Väldigt fint alltihopa och jag tror nog detta placerar sig på topp tre listan över Balis vattenfall. Kanske också för att vi hade båda vattenfallen helt för oss själva! Och för att alla vi mötte var så himla trevliga. (Det är också de som bor i byn som tar hand om vattenfallen för att promota sin by. Gulligt).
Byn Tembuku - Bangli - Bali - Indonesien

Rullad glass - så jädra gott!

Rullad glass slog igenom stort på Bali för ett par år sedan, då såldes "rolled ice cream" lite överallt. Till och med från små vagnar ute på gatorna i Kuta och Seminyak. Men nu i år tycks den speciella glassen ha rullat iväg och populariteten smält bort. Till vår glädje finns ändå kedjan XOXO - ROLLED ICE CREAM fortfarande kvar, vårt favoritställe! Deras "Nuts About You" är den bästa av dom bästa. Glass som rullats över banan, kola- och chokladsås och hackade jordnötter! Mums! Och hur själva glassen görs / rullas är beundransvärt att titta på bara det, vilket sker varje gång man beställer - för först då görs / rullas glassen och framför ens ögon.

Så här görs rullglass:
Glassbasen är en rinnig smet (tänk lös pannkakssmet) som hälls ut på en stor rektangulär frysplatta som håller ca 20 minusgrader. Smakerna läggs sedan på och därefter sätts ett intensivt hackande igång med verktyg som liknar spackelspadar. När allt är blandat dras smeten ut till ett tunt lager över större delen av frysplattan. Då fryser smeten i ett tunt lager och formas sedan till rullar med hjälp av "spackelspaden" som skrapar upp glassen likt rullar. Det tar ungefär 3-5 minuter att göra en glass och kunden tittar på när allt skapas. Rätt intressant och läckert att se faktiskt.

Xoxo finns på fyra platser på södra Bali, tre stycken i Kuta; på gatan Poppies II, i Discovery Shopping Mall och Beachwalk Shopping Mall. Och i Seminyak finns det ett ställe på torget (i centrumet).

Jalan Poppies II - Kuta - Bali - Indonesien

Dagens bild - larvigt

Kuta - Bali - Indonesien

Tillbaks på Bali ♥

Vi är tillbaks på Bali igen sedan tre dagar tillbaks. Vi har hittills bara njutit av sol, värme (32° grader visade termometern igår), mycket sömn och lugn och ro. Till och med kameran och datorn har haft det lugnt och skönt faktiskt, för de packades upp först idag. Då fick kameran fick följa med till favoritstället när det kommer till att äta färsk fisk, till PANDAN SARI CAFÉ som ligger så fint på stranden i Jimbaran. Ett klassisk och enkelt ställe där vi ätit så otroligt många gånger genom åren att vi idag fick en kram av huvudservitören när vi kom, och jag fick en rundtur i "köket" som så många gånger förr. På kokosnötseld grillades en snapper och varsin jumbo prawn åt oss som serverades med ris och tre röror: chili, vitlök och sambal. Och det var precis lika gott som alltid!Pandan Sari Café - Jimbaran Beach - Bali - Indonesien