Sju år som gifta

För nio år sedan ställde han frågan han redan visste svaret på. Det var under en picknick på en strand på Bali. Två år senare sa vi ja på en strand i Thailand. Och sedan dess har varje bröllopsdag spenderats på en strand, så även vår sjunde bröllopsdag nu den 14 februari.

Grand Mirage Resort - Nusa Dua - Bali - Indonesien

Bali Chaya Hotel i Seminyak

Första hotellet på Bali är nu avcheckat för den här resan. BALI CHAYA HOTEL i Seminyak. Ett billigare boende med bra läge. Och i det stora hela ett bra hotell, med mycket trevlig personal som gav en familjär känsla. Enda nackdelen var egentligen balkongen, som inte hade några möbler alls, så den blev rätt meningslös. 
Jl. Padma Utara - Seminyak / Kuta - Bali - Indonesien

Krisik Waterfall - underbar upplevelse

Björns sammanfattning av dagen är att vi åkte för att ta en privat djungelduch. Ha, ha! Och det stämmer. Dagens utflykt gick till KRISIK WATERFALL. Ett fantastiskt fint och vacker vattenfall visade sig, med svalkande vatten, och beläget ca 1,5 timmes mopperesa från Seminyak i söder. Från den enkla parkeringen bjöds vi först på en charmig promenera längs flertalet risfält, där varenda bybo glatt hejade och vinkade från skördens arbete. I en liten bambu-kur betalde vi inträdesavgiften på 20.000Rp / person (ca14kr), och varmare och gladare välkomnande än från han i luckan mins jag inte när vi fick. Därifrån följde sedan en kortare promenad nedåt, via en anlagd stig. Och när vi nådde botten av ravinen åkte flip-flopsen av, och till ett å annat "aj aj, mina fötter är inte vana än" så fortsatte promenaden barfota i (det steniga) vattnet. I en miljö som var så vacker och cool, med mörka och enorma klippsidor på varsin sida.Gick man åt vänster (när man först kom ned till ravinen) så kom man fram till ett tunnare vattenfall i en grotta, mycket fint i sin miljö som nästan omfamnade det. Och gick man åt höger så kom man till ytterligare ett vattenfall, ett bredare där det även gick att bada. Väldigt fint alltihopa och jag tror nog detta placerar sig på topp tre listan över Balis vattenfall. Kanske också för att vi hade båda vattenfallen helt för oss själva! Och för att alla vi mötte var så himla trevliga. (Det är också de som bor i byn som tar hand om vattenfallen för att promota sin by. Gulligt).
Byn Tembuku - Bangli - Bali - Indonesien

Rullad glass - så jädra gott!

Rullad glass slog igenom stort på Bali för ett par år sedan, då såldes "rolled ice cream" lite överallt. Till och med från små vagnar ute på gatorna i Kuta och Seminyak. Men nu i år tycks den speciella glassen ha rullat iväg och populariteten smält bort. Till vår glädje finns ändå kedjan XOXO - ROLLED ICE CREAM fortfarande kvar, vårt favoritställe! Deras "Nuts About You" är den bästa av dom bästa. Glass som rullats över banan, kola- och chokladsås och hackade jordnötter! Mums! Och hur själva glassen görs / rullas är beundransvärt att titta på bara det, vilket sker varje gång man beställer - för först då görs / rullas glassen och framför ens ögon.

Xoxo finns på fyra platser på södra Bali, tre stycken i Kuta; på gatan Poppies II, i Discovery Shopping Mall och Beachwalk Shopping Mall. Och i Seminyak finns det ett ställe på torget (i centrumet).

Jalan Poppies II - Kuta - Bali - Indonesien

Dagens bild - larvigt

Kuta - Bali - Indonesien

Tillbaks på Bali ♥

Vi är tillbaks på Bali igen sedan tre dagar tillbaks. Vi har hittills bara njutit av sol, värme (32° grader visade termometern igår), mycket sömn och lugn och ro. Till och med kameran och datorn har haft det lugnt och skönt faktiskt, för de packades upp först idag. Då fick kameran fick följa med till favoritstället när det kommer till att äta färsk fisk, till PANDAN SARI CAFÉ som ligger så fint på stranden i Jimbaran. Ett klassisk och enkelt ställe där vi ätit så otroligt många gånger genom åren att vi idag fick en kram av huvudservitören när vi kom, och jag fick en rundtur i "köket" som så många gånger förr. På kokosnötseld grillades en snapper och varsin jumbo prawn åt oss som serverades med ris och tre röror: chili, vitlök och sambal. Och det var precis lika gott som alltid!Pandan Sari Café - Jimbaran Beach - Bali - Indonesien

Mua Cave - där draken vilar på toppen

Efter tempelkomplexet Bai Dinh och flodturen vid Trang An och Skull Island väntade tredje och sista stoppet på vår långa dagstur i Vietnam; MUA CAVE. En vacker plats som blivit känd för den stora drakstatyn som vilar på toppen av berget. 500 ojämna trappsteg behövde man gå för att nå dit (till den högsta punkten utav två utsiktsplatser / bergstoppar) varifrån man fick en magisk vy över stora risfält, bergstoppar, staden Ninh Binh och floden vi precis åkt. Så det blev ett fint sista intryck på vår fantastiska resa genom Vietnam. Ett land som imponerade på många sätt, framförallt naturmässigt, och som vi gärna åker tillbaks till en dag. 

Mua Cave - Hoa Lư District - norra Vietnam

Trang An & Skull Island - makalöst vackert

Floden TRANG AN var dagsturens andra stopp (efter Bai Dinh tempelkomplex) och en riktigt läcker upplevelse, bortsett från att vår lilla båt var så tungt lastad att man kunde känna vattenytan med fingertopparna när man höll i relingen. Hi, hi! Men vi tog oss runt på floden utan att sjunka och det var i en fantastisk vacker miljö. Längs vägen gled vi också igenom flertalet grottor (bergskanaler kanske det kan kallas?) för att ta oss fram, varav den längsta var 250 meter! Så coolt!

Floden Trang An är ett stort landskap av klippor, skogar, floder och grottor som ligger i hjärtat av Vietnams Ninh Bìn-provins. Området är speciellt, och är också listat på UNESCOs världsarvslista. Och mitt bland detta ligger den lilla ön Skull Island som är känd från flertalet King Kong filmer. Nu senast från "Kong: Skull Island" som spelades in där 2017. Och på den ön fick vi gå iland och promenera runt själva för att se rekvisita som stannat kvar. Så har man sett filmen känner man igen så väl byn och stammen i röda kläder, samt båtvraket i vattnet. Och jag som älskar film tyckte detta va läckert att se och gå omkring bland! Men självaste King Kong såg vi inte... eller kanske tyckte vi oss skåda honom på håll... ;)


Trang An - Skull Island - Vietnam