OM MIG

Christine heter jag. Är en 40-årig energifylld tjej som på Bali fick smeknamnet "The girl who´s always smiling". Mina första fotspår tog jag på svensk mark bland gröna ängar och röda hus med vita knutar, där jag växte upp på landet strax norr om Gävle. Jag har sedan liten gillat hav och vatten, så att en surfbräda är med på de flesta resor är inte otippat. Att fotografera är också en stor passion i mitt liv, precis som känslan för att resa. Har besökt lika många länder som jag är antal år gammal och dras till varmare tropiska platser. Har en nyfikenhet som ständigt driver mig framåt och djur och natur ligger mig varmt om hjärtat, precis som äventyr och utmaningar. Intresset är också stort för kulturer och de människor vi möter. Jag lever oftast för stunden, tror det finns en mening med allt som händer, och tycker att livet är för kort för att levas tråkigt.

"Life is not measured by the number of breaths we take
but by the moments that take our breath away."

BLOGGEN
Bloggen startade vintern 2008, under namnet "Christine Holm - Resor". Men då jag i februari 2013 gifte mig och bytte efternamn blev det dags för även bloggen att få nytt namn. 29 GRADER föddes. Anledningen till namnet är enkelt -jag älskar värme och 29° är enligt min mening en helt perfekt temperatur. Bloggen är en renodlad reseblogg som handlar om allt som hör resor där till. Allt från stort till smått. Om platser, upplevelser, intryck, restauranger, hotell osv. Jag är den som fotar, skriver och driver bloggen, men med vid min sida på de absolut flesta resor finns också min man Björn.
RESOR
Vi är två inbitna surfare och har som mål att varje år vara på resande fot i minst två månader. Vi älskar Asien och Centralamerika och har trollbundits framförallt av Bali och Costa Rica, som därav är två platser som dominerar bloggen. Vi har drömt om att en dag hitta en egen plats utomlands, vilket vi också gjorde i Costa Rica 2014. Där hoppas vi att en dag kunna ställa ner vår packning och samla våra surfbrädor. För att få bo där palmerna finns och ha nära till vågorna, samt för att förhoppningsvis lämna ekorrhjulet i Sverige och starta något reserelaterat. En dröm helt enkelt.

VARFÖR BALI 1 ÅR
Under 2010-2011 bosatte vi oss på ön Bali under 1 år för att ha semester. Varför vi valde Indonesien och just den ön var ett självklart val. Bali har bra surf, sommar året runt, fascinerande natur, vackra stränder och mängder av saker att både se och upptäcka. (Björn hade även rest där en hel del innan). Dessutom är ön inte särskilt stor, vilket vi såg som ett plus för att enkelt ta oss runt och se mesta möjliga. Människorna, kulturen och levnadssättet på Bali är även underbart, enkelt och lyckligt. Och faktumet att det också var billigt att leva på Bali gjorde inte saken sämre.

"Dagens bild,  kortare inlägg, större inlägg, topplistor, resereportage och resetips"


UPPDATERINGAR & INNEHÅLL
Då vi reser uppdateras bloggen mer flitigt, oftast flera gånger i veckan. Antal inlägg styrs helt utav vad vi sett och gjort, och ibland av hur bra tillgång till internet det finns. Inläggen varierar från t.ex. "dagens bild" (en bild och ingen text), till kortare inlägg, större inlägg, topplistor, resereportage och mer renodlade resetips.

VARFÖR BLOGGA
Jag har alltid gillat färg och form och ser bloggandet som ett roligt nöje. Det ger utlopp för min kreativitet och passion, samt är ett sätt för mina bilder att få mer liv och mening. Jag brinner för att fotografera och bilderna kommer därför i första hand. Text kommer automatik i andra hand, men även på grund av att jag har dyslexi och skrivandet är en stor utmaning för mig.

MÅL MED BLOGGEN
I takt med att bloggen blivit mer och mer populär har jag fått frågan "vad är meningen med bloggen" allt oftare. Och ska jag vara helt ärlig så finns det inget genomtänkt eller tydligt mål. Jag driver 29° för att jag tycker det är kul, samt för jag hoppas kunna inspirera och väcka reslust hos andra. Kanske lyckas jag föra vidare restips till de som är på väg ut i världen, eller så betraktas min bilderna av någons om endast vill drömma sig bort för en stund.

UTMÄRKELSER & PUBLICITET
Jag blir verkligen oerhört glad (och lika överraskad varje gång) av alla de utmärkelser som bloggen fått genom åren. Att lilla 29 GRADER omskrivits i magasinet FOTO som en av "de nya orädda fotograferna" värmer verkligen hela mitt hjärta, då mitt största fokus handlar om bilder. Bloggen har även omskrivits av RES och Aftonbladet, samt Fokus Nyheter som skrev otroligt fint. 

BILDER
Samtliga bilder på bloggen är mina egna (såvida inget annat uppges) och är skyddade av upphovsrättslagen och får därmed inte kopieras, publiceras eller på något sätt användas utan mitt tillstånd. Vid tillåtelse för användning skall alltid copyright uppges Foto: Christine Ericson.

YRKE
Många skriver och frågar vad jag / vi jobbar med och hur vi har möjlighet att vara borta från jobbet flera månader varje år. Vi jobbar båda inom TV och trivs väldigt bra som frilansare. Efter 20 år i den branschen har till och med mamma slutat tjata på mig om fast anställning. Jag har titlarna redigerare och bearbetningsproducent, och har jobbat med program som Fångarna på Fortet, Hela Sverige Bakar, Expedition Robinson, Mästarnas Mästare, En resa för livet, Biggest Loser, Sommar med Ernst, Fotbollsgalan, Den Stora Resan, Fame Factory, Farmen, Top Model, Bonde Söker Fru, mm.


KONTAKT
christine@29grader.se