OM MIG

Christine heter jag. Är en 35-årig energifylld tjej som på Bali fick smeknamnet "The girl who´s always smiling". Mina första fotspår tog jag på svensk mark bland gröna ängar och röda hus med vita knutar, där jag växte upp på landet strax norr om Gävle. Jag har sedan liten gillat hav och vatten, så att en surfbräda är med på de flesta resor är inte helt otippat. Att fotografera är också en stor passion i mitt liv, precis som jag älskar att resa. 35 länder har jag besökt och drömmer oftast om varmare platser utanför Sveriges gränser. Har en nyfikenhet som ständigt driver mig framåt och djur och natur ligger mig varmt om hjärtat, precis som äventyr och utmaningar. Intresset är också stort för kulturer, levnadssätt och de människor vi möter. Jag lever oftast för stunden, tror det finns en mening med allt som händer och tycker att livet är för kort för att levas tråkigt.

"Life is not measured by the number of breaths we take
but by the moments that take our breath away."

BLOGGEN
Bloggen startade vintern 2008, under namnet "Christine Holm - Resor". Men då jag i februari 2013 gifte mig och bytte efternamn blev det dags även för bloggen att få nytt namn. 29 GRADER föddes. Anledningen till namnet är enkelt -jag älskar värme och 29 grader är enligt min mening en helt perfekt temperatur. Själva bloggen är en renodlad reseblogg som handlar om allt som hör resor där till. Allt från stort till smått och från världens alla hörn. Om platser, upplevelser, intryck, restauranger, hotell osv. Jag är den som fotar och skriver, men med vid min sida på de absolut flesta resor finns också min man Björn.
RESOR
Vi är två inbitna surfare, beroende av att resa och har som mål att varje år vara på resande fot i minst två månader. Vi älskar Asien och Centralamerika och har trollbundits framförallt av Bali och Costa Rica, vilket därav är två platser som dominerar bloggen. Vi har drömt om att en dag hitta en egen plats utomlands, vilket vi också gjorde i Costa Rica 2014. Där hoppas vi att en dag kunna ställa ner vår packning och samla våra surfbrädor. För att få bo där palmerna finns och ha nära till vågorna vore fantastiskt, precis som tanken på att lämna ekorrhjulet i Sverige och starta något reserelaterat. En dröm helt enkelt.

VARFÖR BALI 1 ÅR
Under 2010-2011 bosatte vi oss på ön Bali i 1 år, för att ha semester. Varför vi valde Indonesien och just den ön var ett självklart val. Bali har bra surf, sommar året runt, fascinerande natur, vackra stränder och mängder av saker att både se och upptäcka. Dessutom är ön inte så stor, vilket vi såg som ett plus för att enkelt ta sig runt och se mesta möjliga. Människorna, kulturen och levnadssättet på Bali är även underbart, enkelt och lyckligt. Och att de också är billigt att leva på Bali gjorde inte saken sämre.

"Dagens bild,  kortare inlägg, större inlägg, topplistor, resereportage, resetips och även fototips"


UPPDATERINGAR & INNEHÅLL
Då vi reser uppdateras bloggen flitigt, oftast flera gånger i veckan. Antal inlägg styrs helt av vad vi sett och gjort, och ibland av hur bra tillgång till internet det finns. Inläggen varierar från tex "dagens bild" (en bild och ingen text), till kortare inlägg, större inlägg, topplistor, resereportage, resetips och även fototips. Men olikt många andra resebloggar går 29 GRADER ner i lite dvala då vi inte reser, vilket är för att bloggen är en renodlad reseblogg. Den är inte gjord med syfte att berätta om vår vardag hemma, om vad vi ätit eller vad för träningspass som genomförts. Nej, här har allt en koppling till resor.

VARFÖR BLOGGA
Jag har alltid gillat färg och form och ser bloggandet som ett roligt nöje. Det ger utlopp för min kreativitet och passion, samt är ett sätt för mina bilder att få mer liv och mening. Jag brinner för att fotografera och bilderna kommer därför i första hand. Text kommer då automatik i andra hand, men även på grund av att jag har dyslexi och skrivandet är en stor utmaning för mig.

MÅL MED BLOGGEN
I takt med att bloggen blivit mer populär har jag fått frågan "vad är meningen med bloggen" allt oftare. Och ska jag vara helt ärlig så finns inget riktigt mål, mer än att jag med det jag gör hoppas kunna inspirera och väcka reslust hos andra. Föra vidare tips till de som är på väg ut i världen, eller låta bilderna tala till dem som endast vill drömma sig bort för en stund.

UTMÄRKELSER & PUBLICITET
Jag blir verkligen oerhört glad av alla de utmärkelser som bloggen fått genom åren. Att lilla 29 GRADER omskrivits i magasinet FOTO som en av "de nya orädda fotograferna" värmer verkligen hela mitt hjärta, då fokus handlar om bilder. Bloggen har även omskrivits av RES och Aftonbladet, samt Fokus Nyheter som skrev så otroligt fint om bloggen.


BILDER
Samtliga bilder på bloggen är mina egna (såvida inget annat uppges) och är skyddade av upphovsrättslagen och får därmed inte kopieras, publiceras eller på något sätt användas utan mitt tillstånd. Vid tillåtelse för användning skall alltid copyright uppges Foto: Christine Ericson.

YRKE
Många skriver och frågar vad jag / vi jobbar med och hur vi har möjlighet att vara borta från jobbet flera månader om året. Vi jobbar båda inom TV och trivs väldigt bra som frilansare. Efter 15 år i den branchen har till och med mamma slutat tjata på mig om fast anställning. Jag har titeln redigerare och har klippt program som Fångarna på Fortet, Expedition Robinson, En resa för livet, Hela Sverige Bakar, Biggest Loser, Sommar med Ernst, Fotbollsgalan, Den Stora Resan, Fame Factory, Farmen, Top Model, Bonde Söker Fru, osv.


KONTAKT
christine@29grader.se